Hlavní obsah

NY Rangers - Carolina 4:1Stav série 2:2Rangers srovnali sérii s Carolinou, Edmonton má postupový mečbol

Hokejisté New York Rangers v sestavě s českým útočníkem Filipem Chytilem využili i podruhé výhody domácího ledu, v Madison Square Garden porazili Carolinu 4:1 a ve Východní konferenci srovnali stav série 2. kola play off NHL na 2:2 na zápasy. Gólem a dvěma asistencemi přispěl k výhře Andrew Copp, brankář vítězů Igor Šesťorkin si připsal 30 úspěšných zásahů. V dresu poražených se bodově neprosadil útočník Martin Nečas. Pátý zápas série je na programu ve čtvrtek v Raleigh.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Brankář New York Rangers Igor Šesťorkin znamenal znovu pro hokejisty Caroliny těžkou překážku.

Článek

Ve druhém úterním utkání vyhrál v Západní konferenci Edmonton nad Calgary 5:3, v sérii vede už 3:1 na zápasy a k postupu do semifinále soutěže mu chybí jediný krok.

Skóre otevřel v New Yorku domácí útočník Frank Vatrano z přesilové hry a ještě v úvodní třetině zvýšil Adam Fox. Třetí gól Rangers přidal ve 37. minutě z dorážky Mika Zibanejad. Brankáře Šesťorkina překonal jen Teuvo Teräväinen. Útočník Caroliny snížil v čase 46:33. O chvíli pozdějil ale uklidnil domácí čtvrtým gólem Copp, který byl vyhlášen první hvězdou utkání.

"Každý během play off přispívá a to je naše velká deviza. Nespoléháme jen na jednu lajnu, jednu obrannou dvojici. Jsme tým a od prvního dne máme mentalitu, že hrajeme, jako by šlo o všechno," uvedl Copp. Cenil si vyrovnání série ze stavu 0:2. "Oba zápasy jsme hráli dobře, dostali jsme jen dvě branky. Každý se teď cítí trošku lépe a chceme toho využít v Carolině," doplnil.

Rangers pěti domácími výhrami v play off v řadě vyrovnali klubový rekord. Carolina je naopak třetím týmem v historii NHL, který prohrál ve vyřazovací části všech úvodních pět zápasů venku. Doma má ale letos bilanci 6:0. "Chtěli jsme tu vyhrát nějaký zápas. Výkonem jsme zklamaní, zejména tím dnešním. Musíme zjistit, co jsme dělali špatně, a příští utkání odehrát lépe," řekl kapitán týmu Jordan Staal.

Edmonton vedl po první třetině 3:0. Už po 21 sekundách hry skóroval do prázdné branky Ryan Nugent-Hopkins po špatné rozehrávce gólmana Jacoba Markströma. Z přesilové hry zvýšil Zach Hyman a přesnou střelou z mezikruží se ještě prosadil Evander Kane. "Skórovali z prvního střídání, ale nemyslím, že bychom hráli v první třetině tak špatně," řekl obránce Calgary Rasmus Andersson. "Bylo to o odrazech, takhle dali dva góly. Mohli vést jen 1:0. Ale ukázali jsme hodně bojovného ducha a vrátili se do zápasu," doplnil.

Flames snížili v polovině utkání během 36 sekund na rozdíl jednoho gólu trefami Eliase Lindholma a Mikaela Backlunda. V oslabení vyrovnal Andersson, jenž nachytal v 51. minutě gólmana Mikea Smithe nahozením kotouče z obranného pásma. Kuriózní branka ale s domácími neotřásla a v čase 56:33 rozhodl z dorážky Nugent-Hopkins.

"Už se tomu můžu zasmát, že?" ptal se Smith. "Ještě se mi asi během kariéry nestalo, že bych ztratil puk z dohledu a vůbec nevěděl, kde je. Když jsem o tom mluvil s dalšími hráči, zjistil jsem, že jsem nebyl jediný. To mi pomohlo, abych se cítil trochu lépe. Samozřejmě ale takové góly nechcete dostávat, navíc za takového stavu a v tak důležitém utkání. Ale i když jsme ztratili vedení, nikdo nepanikařil. Drželi jsme se naší hry a Nuge dal ohromně důležitý gól," dodal.

V závěru zpečetil výhru Kane, s 12 góly nejlepší střelec letošního play off. Dvě branky Edmontonu připravil Connor McDavid, který nasbíral ve vyřazovací části v jedenácti zápasech 25 bodů (6+19). Jeho spoluhráč Leon Draisaitl si připsal tři přihrávky a v každém ze čtyř utkání v sérii zaznamenal alespoň tři body (2+11).

Výsledky zápasů 2. kola play off NHL:
Východní konference - 4. zápas:
New York Rangers - Carolina 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky: 14. Vatrano, 16. Fox, 37. Zibanejad, 52. Copp - 47. Teräväinen. Střely na branku: 28:31. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Copp, 2. Lindgren, 3. Vatrano (všichni NY Rangers). Stav série: 2:2.
Západní konference - 4. zápas:
Edmonton - Calgary 5:3 (3:0, 0:2, 2:1)
Branky: 1. a 57. Nugent-Hopkins, 19. a 60. E. Kane, 10. Hyman - 30. E. Lindholm, 30., Backlund, 51. Andersson. Střely na branku: 26:32. Diváci: 18 347. Hvězdy zápasu: 1. Nugent-Hopkins, 2. Hyman (oba Edmonton), 3. E. Lindholm (Calgary). Stav série: 3:1.

Reklama

Pavouk - Play off NHL 2021/2022

  • Osmifinále

  • Florida - logo Florida Washington - logo Washington
    4 : 2
  • Toronto - logo Toronto Tampa - logo Tampa
    3 : 4
  • Carolina - logo Carolina Boston - logo Boston
    4 : 3
  • NY Rangers - logo NY Rangers Pittsburgh - logo Pittsburgh
    4 : 3
  • Colorado - logo Colorado Nashville - logo Nashville
    4 : 0
  • Minnesota - logo Minnesota St. Louis - logo St. Louis
    2 : 4
  • Calgary - logo Calgary Dallas - logo Dallas
    4 : 3
  • Edmonton - logo Edmonton Los Angeles - logo Los Angeles
    4 : 3
  • Čtvrtfinále

  • Florida - logo Florida Tampa - logo Tampa
    0 : 4
  • Carolina - logo Carolina NY Rangers - logo NY Rangers
    3 : 4
  • Colorado - logo Colorado St. Louis - logo St. Louis
    4 : 2
  • Calgary - logo Calgary Edmonton - logo Edmonton
    1 : 4
  • Semifinále

  • Tampa - logo Tampa New York Rangers - logo New York Rangers
    4 : 2
  • Edmonton Oilers - logo Edmonton Oilers Colorado - logo Colorado
    0 : 4
  • Finále

  • Tampa - logo Tampa Colorado Avalanche - logo Colorado Avalanche
    2 : 4