Hlavní obsah

Bouzková - Nosková 7:6, 6:3Českou bitvu o finále Prague Open ovládla favoritka

Aktualizováno

Tenistka Marie Bouzková se stala první finalistkou turnaje Prague Open. Nasazená osmička porazila v českém souboji Lindu Noskovou 7:6, 6:3. Druhé semifinále ovládla Ruska Anastasia Potapovová. Turnajová sedmička porazila Číňanku Wang Čchiang 6:3, 6:0.

Marie Bouzková zdolala v českém semifinále Lindu Noskovou a v Praze zabojuje o titulVideo: Sport.cz

 
Článek

Čtyřiadvacetiletá turnajová osmička Bouzková porazila o sedm let mladší Noskovou za hodinu a 45 minut. Ve finále je počtvrté v kariéře a podruhé v této sezoně. V únoru v Guadalajaře prohrála s Američankou Sloane Stephensovou. V Praze startuje Bouzková popáté, až do letoška nikdy nepřešla přes první kolo nebo kvalifikaci. V tomto týdnu ale ještě neztratila set.

Vítězka loňské juniorky na Roland Garros Nosková se díky premiérové účasti v semifinále turnaje WTA posune ve světovém žebříčku do první stovky. Bouzkové nyní patří 66. příčka.

"Určitě super pocit. Jsem ráda, jak jsem tento týden zatím hrála. I pro mě je to nová zkušenost mít takhle publikum za sebou a těším se zítra na další finále. Jsem ráda, že jsem došla zase o krůček dál. V neděli do toho dám vše a uvidíme, jestli se to povede," řekla na tiskové konferenci Bouzková.

Měla lepší vstup do zápasu a ve čtvrté hře prolomila soupeřčin servis. Duel pak byl kvůli přeháňkám dvakrát krátce přerušen. Favorizovaná Bouzková poté podávala za stavu 5:4 na zisk první sady, nedostala se ale k žádnému setbolu a Nosková vyrovnala. Utkání dospělo do zkrácené hry, v ní si ale vedla opět lépe Bouzková. Vypracovala si vedení 6:4 a hned první setbol využila.

Nosková duel nevzdala a ve třetí hře druhé sady získala výhodu brejku. Od stavu 3:1 se jí ale přestalo dařit a Bouzková pěti hrami za sebou výsledek otočila. V utkání trefila také sedm es.

"Nebylo to z mé strany nic moc. V prvním i druhém setu jsem měla šance a škoda, že jsem je nevyužila. Maruška ale hrála dobře a dohrála si to," řekla Nosková. "Za stavu 3:1 jsem to zaspala. Nechala jsem ji hrát, nepokračovala v agresivní hře nebo jsem chtěla hrát přesněji a ulétávalo mi to. Podcenila jsem to a v podstatě jsem to odevzdala," litovala Nosková.

Bez ztráty setu jde zatím turnajem také Potapovová. Utkání proti bývalé světové dvanáctce Wang Čchiang trvalo přesně hodinu a ve druhém setu nadělila soupeřce kanára. Jednadvacetiletá Ruska zabojuje o druhý titul na okruhu WTA. Uspěla už letos v dubnu na antuce v Istanbulu.

Oficiální rozloučení se stříbrnou olympijskou medailistkou a trojnásobnou grandslamovou šampionkou z deblových soutěží Andreou Sestini Hlaváčkovou se uskuteční místo dneška v neděli. Organizátoři odložili slavnostní ceremoniál s bývalou světovou trojkou ve čtyřhře kvůli nevyzpytatelnému počasí. Vítězka 27 turnajů WTA v deblu se rozloučí po finále dvouhry, které je v plánu od 13:00.

PRAHA (tvrdý povrch, dotace 251 750 dolarů)
Dvouhra - semifinále
Bouzková (ČR) - Nosková (ČR) 7:6 (7:4), 6:3
Potapovová (7-Rus.) - Wang Čchiang (Čína) 6:3, 6:0

Reklama