Hlavní obsah

Fenerbahce - Slovácko 3:0Slovácko v Evropě tvrdě narazilo. Na Fenerbahce dostalo lekci

Na senzační postup to nevypadá. Fotbalisté Slovácka, kteří odehráli v Istanbulu takřka celý druhý poločas v oslabení, prohráli v úvodním zápase třetího předkola Evropské ligy na hřišti Fenerbahce 0:3.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Fenerbahce se radují z branky

Článek

Skóre zápasu otevřel v 17. minutě ofenzivní záložník Emre Mor střelou z 12 metrů, v nastavení prvního poločasu se z přímého kopu trefil Brazilec Lincoln. Krátce po přestávce byl po druhé žluté kartě vyloučen Stanislav Hofmann a moravský tým už nestačil čelit ofenzivě tureckého vicemistra. Třetí gól přidal opět Lincoln a přiblížil tak svůj klub k postupu.

Odveta se hraje za týden v Uherském Hradišti. Postupující z této dvojice se v závěrečném předkole utká s Austrií Vídeň, poražený ve 4. předkole Evropské konferenční ligy narazí na vítěze z dvojice AIK Stockholm - Škendija Tetovo. První zápas dnes skončil 1:1.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Fenerbahce Istanbul se radují z branky proti Slovácku

Slovácko nastoupilo v očekávané sestavě s Kalabiškou na hrotu, ale přece jen v defenzivnější variantě se čtyřmi obránci. V domácím základu nečekaně chyběl střelec King, český reprezentant Filip Novák zůstal na lavičce a zahrál si až poslední čtvrthodinu.

V bouřlivé atmosféře téměř zaplněného stadionu začali hosté odvážně a už ve 2. minutě trefil Duskí z hranice šestnáctky tyč. Na dlouhou dobu to ale byla poslední nebezpečná akce týmu z Uherského Hradiště.

V 7. minutě zahrozil střelou Zajc, který dostal v pokutovém území spoustu prostoru. Defenziva Slovácka ale chybovala znovu a v 17. minutě měl Lincoln dostatek času, aby našel volného Mora, jehož technická střela z 12 metrů zaplula k tyči.

Foto: Profimedia.cz

Milan Petržela v zápase proti Fenerbahce Istanbul

Slovácko se z tureckých kleští vymanilo, nicméně k ohrožení Cetinovy branky mělo daleko. V 29. minutě se za záda domácí obrany prodral po levé straně Holzer, místo střely ale zvolil neadresný centr a z akce nic nebylo, stejně jako z mírné převahy moravského týmu v závěru první půle. V poslední minutě byl těsně před hranicí pokutového území faulován Mor, kopu se ujal Brazilec Lincoln a zakroutil střelu přes zeď za záda bezmocného Nguyena.

Plánovanou snahu hostů o ofenzivu zhatila v 48. minutě žlutá karta pro Hofmanna za ruku. Jelikož byla druhá, stoper Slovácka musel ze hřiště. V oslabení tak byla role moravského celku velmi ztížená, před Cetinovu branku se hosté dostávali sporadicky a museli především čelit narůstajícímu tlaku Fenerbahce.

Do šance se postupně dostali Lincoln a Bruma, jejich akce slovácká obrana stihla zlikvidovat. V 81. minutě se po akci střídajícího Brumy střelou k tyči opět prosadil Lincoln a uzavřel skóre zápasu.

Domácí tým tak přerušil sérii šesti pohárových utkání, v nichž nevyhrál. Slovácko po loňské porážce v Plovdivu a následném vyřazení v předkole Evropské konferenční ligy nebodovalo ani ve druhém zápase své krátké pohárové historie na soupeřově hřišti.

Úvodní utkání 3. předkola Evropské fotbalové ligy:
Fenerbahce Istanbul - 1. FC Slovácko 3:0 (2:0)
Branky: 45.+1 a 81. Lincoln, 17. Mor. Rozhodčí: Pinheiro - Jesus, Maia (všichni Portug.). ŽK: Mor - Hofmann, Trávník, Sinjavskij. ČK: 48. Hofmann (Slovácko).
Fenerbahce: Cetin - Osayi-Samuel, Gustavo Henrique, Szalai, Kadioglu (77. Novák) - Arao - Mor (60. Bruma), Zajc (60. Crespo), Lincoln - Valencia (77. Güler), Rossi (60. Dursun). Trenér: Jesus.
Slovácko: Ngyuen - Reinberk (69. Vecheta), Kadlec, Hofmann, Duskí - Daníček - Petržela (63. Tomič), Havlík (46. Ljovin), Trávník (86. Kohút), Holzer (63. Sinjavskij) - Kalabiška. Trenér: Svědík.

Reklama