Hlavní obsah

Nottingham - West Ham 1:0Bez gólu, bez bodu. Kladiváři se Součkem a Coufalem v sestavě znovu padli

Aktualizováno

Fotbalisté West Hamu s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem v základní sestavě nebodovali ani v druhém zápase nové sezony anglické Premier League a na hřišti nováčka z Nottinghamu prohráli 0:1. Oba stálí členové české reprezentace odehráli celé utkání.

Foto: Carl Recine, Reuters

Ani Tomáš Souček druhé porážce West Hamu nezabránil

Článek

Hráči londýnského klubu se sice v 43. minutě radovali zásluhou Benrahmy, jeho gól ale nebyl za pomoci VAR uznán kvůli útočnému faulu Antonia. O čtyři minuty později, ve druhé minutě nastavení, poslal domácí po skrumáži ve vápně do vedení Awoniyi. Pro nigerijského reprezentanta to byla premiérová branka jak v dresu Nottinghamu Forest, tak v Premier League.

V 54. minutě zdvojnásobil vedení domácích Johnson, ale stejně jako Benrahma v prvním poločase se neradoval dlouho, jelikož jeho trefa nebyla uznána kvůli ofsajdu.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Tomáš Souček před brankou Nottinghamu

O 11 minut později měli svěřenci Davida Moyese velkou šanci na vyrovnání, když Rice zahrával pokutový kop, ale letní posila domácích Henderson jeho střelu do levého dolního rohu chytil.

Nottingham Forest je tak v průběžné tabulce na 10. místě. West Hamu, který v prvním kole podlehl mistrovskému Manchesteru City, patří předposlední 19. příčka s nulou bodů a vstřelených gólů na kontě.

Chelsea remizovala s Tottenhamem

Fotbalisté Chelsea remizovali doma v londýnském derby s Tottenhamem 2:2 a nenavázali na úvodní výhru nad Evertonem. Za hosty vyrovnal v šesté nastavené minutě kapitán Harry Kane. Po závěrečném hvizdu dostali červenou kartu oba trenéři Thomas Tuchel a Antonio Conte, kteří vyvolali hromadnou strkanici.

Skóre otevřel ve 13. minutě po rohovém kopu střelou z voleje Koulibaly. Pro kapitána senegalského národního týmu to byla první trefa v Premier League a v dresu Blues. Na 1:1 vyrovnal v 68. minutě Höjbjerg střelou zpoza vápna po zemi k levé tyči.

Foto: Ian Walton, ČTK/AP

Harry Kane se postaral o druhý gól Tottenhamu v zápase proti Chelsea

Vedení na stranu Chelsea vrátil v 78. minutě James prudkou ranou z bezprostřední blízkosti doprostřed Llorisovy branky. O vítězství připravil domácí v šesté nastavené minutě hlavičkou z rohu Kane.

Chelsea patří v průběžné tabulce sedmé místo, Tottenham je o tři příčky výš.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:
Nottingham - West Ham United 1:0 (45+2. Awoniyi)
Chelsea - Tottenham 2:2 (19. Koulibaly, 77. James - 68. Höjbjerg, 90+6 Kane).

Reklama