Hlavní obsah

Leverkusen - Hoffenheim 0:3Ostuda! Leverkusen doma dostal nařezáno, Hložek odehrál poločas, Schick gólově mlčí

Aktualizováno

Místo radosti přišel další propadák. Výsledkové trápení Leverkusenu na startu sezony nekončí. Bayer, v jehož dresu v sobotu nastoupili i čeští reprezentanti Adam Hložek a Patrik Schick, prohrál s Hoffenheimem doma 0:3 a zůstává na posledním místě tabulky. Před vlastním publikem selhal i Dortmund, jenž prohrál s Brémami 2:3, když třikrát inkasoval v úplném závěru duelu. Branku vítězů hájil Jiří Pavlenka. Fotbalisté Lipska v nové sezoně stále čekají na vítězství. Po porážce v německém Superpoháru a dvou ligových remízách podlehli na hřišti Unionu Berlín 1:2.

Foto: Gambarini Federico, ČTK

Ofenzivní eso Leverkusenu Adam Hložek (vlevo) v akci během duelu s Hoffenheimem. Míč před Hložekm se snaží odehrát Dennis Geiger.

Článek

Leverkusen se v úvodu sezony trápí, vypadl z německé pohárové soutěže a radosti z vítězství se zatím nedočkal ani v bundeslize. Na porážka 0:1 ve šlágru s Dortmundem navázali Schick a spol. nečekaným krachem 1:2 s Augsburgem, což Bayer přikovalo na dno tabulky bez jediného bodu.

Schick s Hložkem nechyběli v základní sestavě Bayeru, výsledkové trápení se ale favoritovi nedařilo ukončit. Už do poločasu totiž Leverkusen nabral dvoubrankové manko a to ještě tří gólovou radost hostů zhatil VAR.

Po pauze už vyběhl v domácím dresu do hry z českého dua pouze kanonýr Schick. Bayer ani střídání nenastartovala, místo korekce skóre naopak inkasoval třetí gól.

Dortmund měl nakročeno k třetímu vítězství v řadě, perfektní bilanci mu však překazil senzační obrat Brém v závěru zápasu. Borussia otevřela skóre v nastavení prvního poločasu, kdy Pavlenku střelou na přední tyč zpoza vápna zaskočil Brandt. Ve druhém dějství se po rohu dostal ke střele z velké vzdálenosti Guerreiro a jelikož měl Pavlenka zakrytý výhled, nestihl na razantní střelu včas reagovat.

Werder se ale nevzdal a nakonec vybojoval premiérovou výhru po návratu mezi elitu. Nejprve v 89. minutě střelou do šibenice snížil Buchanan, ve třetí minutě nastavení se hlavou trefil Schmidt a v posledních vteřinách zajistil tři body Brémám z úniku Burke.

Schalke mohlo jít do vedení na konci prvního poločasu, když hlavní arbitr po konzultaci s videem nařídil pokutový kop. K němu se postavil Terodde, gólmana ale nepřekonal. Penalta však byla opakována kvůli předčasnému vběhnutí domácího fotbalisty do vápna. Terodde neuspěl ani napodruhé.

Lipsko stále čeká na první soutěžní výhru, po porážce v Superpoháru a dvou ligových remízách podlehlo na hřišti Unionu Berlín 1:2. Domácí zápas rozhodli již v první půlce brankami Siebatcheua a Beckera. V druhé části korigoval skóre hlavou obránce Orbán. Union je po dvou výhrách a remíze v neúplné ligové tabulce na druhém místě.

Bundesliga, 3. kolo
Leverkusen - Hoffenheim 0:3 (9. Baumgartner, 35. Kramarič, 78. Rutter)
Dortmund . Brény 2:3 (45. Brandt, 77. Guerreiro - 89. Buchanan, 90.+2. Schmidt, 90.+5 Burke.
Augsburg - Mohuč 1:2 (35. Demirovič - 31. Onisiwo, 90.+3 Lee)
Stuttgart - Freiburg 0:1 (11. Grifo)
Wolfsburg - Schalke 0:0
Union Berlín - Lipsko 2:1 (32. Siebatcheu, 38. Becker - 83. Orbán)

Reklama