Hlavní obsah

Zlín - Jablonec 2:2Jablonec dvakrát vedl, na premiérovou výhru si ale musí počkat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Polidar 0 : 1
33. Jawo 1 : 1
62. Sejk 1 : 2
71. Kolář 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína remizovali v nedělním utkání 4. kola Fortuna ligy doma s Jabloncem 2:2. Hosté po trefách Mateje Polidara a Václava Sejka dvakrát vedli, za domácí srovnal na 1:1 Jawo a na 2:2 pak Jakub Kolář. Zlín je bez výhry s dvěma body poslední. Čtrnáctý Jablonec ale také ještě nezvítězil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Pavel Šulc z Jablonce a Vachtang Čanturišvili ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

V základní sestavě Zlína nastoupil i Cedidla, který se odvolal proti pětizápasovému trestu za faul na Ewertona v zápase druhého kola na Slavii. Jelikož nebyl v utkání vyloučen, trest, udělený disciplinární komisí ve čtvrtek, nabude účinnosti až pět dní po vyvěšení na úřední desce. Proto mohl dnes reprezentant do 21 let hrát.

Ševci si v úvodní dvacetiminutovce vytvořili dvě velké střelecké příležitosti. Nejprve ve 12. minutě po centru Filla netrefil ve slibné pozici Hrubý bránu, o pět minut později za záda jablonecké obrany pronikl Čanturišvili, ale tváří v tvář Hanuše nepřekonal.

Jablonec využil hned svoji první příležitost, když Polidar trefil perfektně trestný kop z 23 metrů a nedal Rakovanovi šanci zasáhnout. Dvaadvacetiletý krajní bek se trefil ve druhém kole po sobě. Další přímák z podobné vzdálenosti poslal stejný střelec těsně nad.

Po půlhodině mohl vyrovnat Jawo, gambijský útočník se ale dočkal o tři minuty později, když hlavou zužitkoval přesný Čanturišviliho centr. Zúročil tak převahu svého týmu, trvající prakticky celý poločas. Sedmadvacetiletý hráč se zapsal mezi střelce ve druhém z posledních tří kol.

Zlín pokračoval v nátlakové hře i po přestávce. Jablonci zase stačilo málo, aby skóroval. Po chybné rozehrávce Cedidly odcentroval Chramosta a Sejk hlavičkou do protipohybu gólmana přidal druhý gól Severočechů. Také dvacetiletý útočník zaznamenal gól ve druhém z posledních tří duelů v nejvyšší soutěži.

Signál k dalšímu zlínskému náporu dala tvrdá střela Hrubého. Na centr Bartošáka naskočil nejvýš stoper Kolář a vyrovnal. Dvaadvacetiletý hráč skóroval ve druhém kole za sebou.

V závěru se snažili domácí strhnout výhru na svou stranu, blízko tomu měli po ráně Čanturišviliho a hlavičce Koláře, ale skóre už se nezměnilo. Sudí Starý ukončil utkání při protiútoku Zlína, po kontrole u videa však ještě vyloučil Didibu za kopnutí do protihráče. "Ševci" dostali červenou kartu ve třetím kole po sobě.

Jablonec v lize se Zlínem v 18. duelu po sobě neprohrál. Počtvrté za sebou skončil jejich vzájemný duel v nejvyšší soutěži nerozhodně. Obě mužstva jsou společně s Mladou Boleslaví se ziskem dvou bodů na posledních příčkách tabulky.

4. kolo první fotbalové ligy:
Trinity Zlín - FK Jablonec 2:2 (1:1)
Branky: 33. Jawo, 70. Kolář - 21. Polidar, 62. Sejk. Rozhodčí: Starý - Vodrážka, Dobrovolný - Proske (video). ŽK: Cedidla, Vukadinovič - Houska, Horejš (trenér), Kratochvíl. ČK: 90.+7 Didiba (Zlín). Diváci: 2411.
Zlín: Rakovan - Cedidla (63. Reiter), Kolář, Procházka, Bartošák (77. Vukadinovič) - Didiba - Fillo (77. Dramé), Hrubý, Janetzký (84. Hlinka), Čanturišvili - Jawo. Trenér: Jelínek.
Jablonec: Hanuš - Kubista, Hübschman, Heidenreich, Polidar - Považanec - Šulc (81. Malínský), Kratochvíl, Houska (56. Chramosta), Jovovič (56. Krob) - Sejk (90. Martinec). Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: