Hlavní obsah

Neapol - Monza 4:0Fotbalisté Neapole zvítězili nad Monzou a vedou neúplnou tabulku

Fotbalisté Neapole ve druhém kole italské ligy zvítězili doma nad nováčkem Monzou 4:0 a vedou neúplnou tabulku. Za domácí se dvakrát trefil gruzínský reprezentant Chviča Kvaracchelia. AC Milán remizoval v Bergamu 1:1. Verona bez Antonína Baráka uhrála stejný výsledek na hřišti Boloni.

Článek

Úřadující mistr AC Milán prohrával v Bergamu od 29. minuty po tečované střele Malinovského z hranice vápna. Za "Rossoneri" vyrovnal v 68. minutě alžírský reprezentant Binnásir.

Neapol poslal proti Monze do vedení v 35. minutě Kvaracchelia "angličanem" ze střední vzdálenosti do pravého horního rohu. Vedení Neapole navýšil tvrdou ranou mezi nohy brankáře hostí v druhé minutě nastavení Osimhen. Na 3:0 zvýšil v 62. minutě svým druhým gólem v utkání Kvaracchelia, když zasekávačkou oklamal obránce Monzy a levou nohou prostřelil brankáře Di Gregoria na zadní tyč. V třetí minutě nastavení završil brankové konto zápasu Kim Min-če hlavičkou z rohu.

Zatímco Neapol je po dvou kolech stoprocentní a pyšní se skóre 9:2, Monza prohrála oba úvodní ligové zápasy a se skóre 1:6 je poslední.

Boloňa se proti Veroně prosadila jako první v 21. minutě zásluhou Arnautovice, který si naběhl na Kasiusův přízemní centr z pravé strany a prvním dotykem uklidil míč za záda hostujícího brankáře Montipòa. Ve 43. minutě vyrovnal za hosty hlavou po centru z levé strany Henry. O minutu později si domácí znovu vzali vedení na svou stranu, Orsoliniho branka ale nebyla uznána kvůli ofsajdu. Poslední jmenovaný pak předčasně odešel z hrací plochy, protože byl v 78. minutě vyloučen za surovou hru. Záložník Barák se vůbec neobjevil v nominaci na utkání.

Utkání mezi Empoli a Fiorentinou skončilo bez branek. V 67. minutě byl za zmaření zjevné brankové možnosti vyloučen domácí Luperto.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:
Empoli - Fiorentina 0:0
Neapol - Monza 4:0 (35. a 62. Kvaracchelia, 45.+2 Osimhen, 90.+3 Kim Min-če),
Bergamo - AC Milán 1:1 (29. Malinovskyj - 68. Binnásir)
Boloňa - Hellas Verona 1:1 (21. Arnautovic - 43. Henry).

Reklama

Související témata: