Hlavní obsah

Hr. Králové - Baník 0:0Baník nevyužil přesilovku a venku i potřetí remizoval

Fotbalisté Ostravy v sedmém kole první ligy remizovali bez branek na hřišti oslabeného Hradce Králové. Slezané v Mladé Boleslavi, kde mají Východočeši domácí azyl, nevyužili dlouhou přesilovku po vyloučení střídajícího Filipa Novotného z 55. minuty. Votroci v nejvyšší soutěži zaváhali po sérii tří výher, přesto zůstali na třetím místě neúplné tabulky. Baník nezvítězil ve čtvrtém kole po sobě a je čtrnáctý. V ligové sezoně Slezané venku i napotřetí remizovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Takács (vlevo) z Baníku Ostrava a Jakub Rada z Hradce Králové.

Článek

Za Ostravu poprvé v sezoně nastoupil uzdravený stoper Lischka, v sestavě Hradce dostali premiérově šanci i obránce Čihák a záložník Trusa, kteří v týdnu přišli na hostování z Plzně. Bojovný a opatrný úvodní poločas nabídl jedinou velkou šanci až ve 42. minutě, kdy domácí brankář Reichl reflexivně vyrazil hlavičku Jiřího Klímy. Šlo o první pokus Baníku v zápase. Ostravský gólman Laštůvka nemusel řešit složitější situaci.

Hosté jako první zahrozili i po změně stran. Jiří Klíma po kombinaci s Kuzmanovičem ale na Reichla nevyzrál ani přízemní střelou, kterou královéhradecký brankář vyrazil. Domácí náhradník Novotný v 55. minutě těsně před šestnáctkou stáhl rozběhnutého Buchtu, jenž v pádu trefil tyč, a po 10 minutách na trávníku byl vyloučen. Pro Hradec to byla čtvrtá červená karta v ligovém ročníku, víc jich dostali už pouze hráči Jablonce - pět.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Ladislav Takács z Ostravy a Matěj Ryneš z Hradce Králové.

Ostravští si v přesilovce vytvořili tlak, jenže dál zahazovali šance. Buchta křížnou střelou těsně minul branku a Kuzmanoviče znovu vychytal pozorný Reichl. Královéhradečtí nápor Baníku ustáli a v závěru už ho ke své šestnáctce nepouštěli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Pavel Vrba během utkání s Hradcem Králové.

V úvodu nastavení domácí dokonce mohli vstřelit gól, ale Laštůvka zblízka vyrazil Čihákovu hlavičku po rohu. Slezané s Hradcem v nejvyšší soutěži bodovali počtvrté za sebou, ale svou ligovou šňůru bez venkovní výhry protáhli už na devět duelů.

7. kolo první fotbalové ligy (hráno v Mladé Boleslavi):
FC Hradec Králové - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Radina - Mokrusch, Volf - Berka (video). ŽK: Harazim, Smrž, Reichl - Lischka, Fleišman, Takács, Šehič. ČK: 55. Novotný (Hradec). Diváci: 2022.
Hradec: Reichl - Jakub Klíma, Čihák, Smrž - Gabriel, Rada (75. Ševčík), Kodeš, Ryneš (46. Novotný) - Kubala, Vašulín (65. Harazim, 84. Rybička), Trusa (65. Kučera). Trenér: Koubek.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe (72. Šehič), Frydrych, Lischka, Fleišman - Miškovič (53. Jaroň), Takács - Kuzmanovič, Kaloč, Buchta - Jiří Klíma. Trenér: Vrba.

Reklama