Hlavní obsah

Slovácko - Slavia 1:1Slavia remizovala na Slovácku a vede ligu už jen o skóre před Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Doski 1 : 0
74. Provod (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie remizovali v 7. kole první ligy na Slovácku 1:1. Pražané vedou neúplnou tabulku už jen o skóre před mistrovskou Plzní, která má zápas k dobru. Domácí poslal už po 15 sekundách hry nejrychlejší brankou sezony do vedení Merchas Doski, za hosty srovnal v 74. minutě z penalty Lukáš Provod. Červenobílí v nejvyšší soutěži nezvítězili po pěti výhrách po sobě, Slovácko bodovalo po předchozích dvou ligových porážkách.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Vlastimil Daníček ze Slovácka, Peter Olayinka ze Slavie a Michal Kadlec ze Slovácka.

Článek

Pro oba týmy byl duel generálkou na čtvrteční úvodní zápas skupiny Evropské konferenční ligy. Slovácko do ní vstoupí domácím utkáním s Partizanem Bělehrad, Slavia se představí na hřišti tureckého Sivassporu.

Ráz utkání určil bleskový úvod. Dlouhý nákop po rozehrání prodloužil Petržela na Doskiho, který po necelých 15 sekundách zaskočil střelou z hranice šestnáctky Mandouse. Irácká letní posila Slovácka si připsala první gól v české lize a ukončila neprůstřelnost slávistického brankáře, jenž v nejvyšší soutěži inkasoval po 288 minutách.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Ivan Schranz ze Slavie a autor gólu Merchas Doski ze Slovácka.

Doski se postaral o pátý nejrychlejší gól v samostatné ligové historii. Rekord drží útočník Lokvenc, který v roce 1994 v dresu Hradce skóroval proti Liberci za 10 a půl sekundy.

Slavia ještě ve čtvrté minutě přestála nebezpečnou standardku domácích a pak začala pomalu přebírat iniciativu. Ve 20. minutě zachránil čisté konto Slovácka obránce Kadlec, když na brankové čáře vykopl hlavičku Olayinky.

Po půlhodině hry se k zakončení dostal Tecl, domácí obrana si pak pohlídala i pokus Holeše. Ve 44. minutě sice hlavou po centru Ševčíka poslal míč do sítě nejlepší střelec ligové sezony Tecl, ale sedmého gólu v ročníku se kvůli těsnému ofsajdu nedočkal.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Stanislav Hofmann ze Slovácka a Stanislav Tecl ze Slavie.

Hned dvě minuty po přestávce měl po Petrželově brejku tutovou šanci domácí Trávník, ale zvýšit nedokázal. Na druhé straně minul ve vyložené šanci Tecl. Hosté měli v kvalitním utkání více ze hry, ovšem domácí hrozili z brejků. V 55. minutě odzbrojil Mihálik Santose, po sólu z levé strany však před Mandousem selhal a zamířil vedle.

Slavia s blížícím se koncem zvyšovala tlak. Střídající Lingr dvakrát za sebou těsně minul, ale o chvíli později se už hosté dočkali vyrovnání. Rozhodčí Zelinka posoudil souboj Kadlece s Lingrem na hranici šestnáctky jako penaltový a první pokutový kop Pražanů v ligové sezoně v 74. minutě se štěstím proměnil Provod, i když domácí gólman Nguyen míč lehce tečoval.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tomáš Holeš ze Slavie a Marek Havlík ze Slovácka.

V hektickém závěru se už skóre nezměnilo. Domácí Daníček po závaru špatně trefil míč a na opačné straně se znovu neprosadil aktivní Lingr. Slovácko v lize bodovalo s Pražany po předchozích pěti porážkách.

7. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Slavia Praha 1:1 (1:0)
Branky: 1. Doski - 74. Provod z pen. Rozhodčí: Zelinka - Nádvorník, Caletka - Franěk (video). ŽK: Kadlec, Svědík (trenér) - Usor, Trpišovský (trenér). Diváci: 6350.
Slovácko: Nguyen - Reinberk (90.+3 Šimko), Hofmann, Kadlec, Doski - Havlík, Daníček - Tomič (79. Sinjavskij), Trávník (61. Kohút), Petržela (61. Holzer) - Mihálik (79. Vecheta). Trenér: Svědík.
Slavia: Mandous - Masopust (85. Tiéhi), Kačaraba, Santos (59. Lingr), D. Jurásek - Holeš, Ševčík - Schranz (46. Usor), Provod, Olayinka - Tecl (85. Ewerton). Trenér: Trpišovský.

Reklama