Hlavní obsah

Neapol - Spezia 1:0Údery v předposlední minutě! Neapol i Inter zachránily výhry v závěru

Fotbalisté Interu Milán v generálce na úterní zápas Ligy mistrů v Plzni porazili v 6. kole italské ligy FC Turín 1:0. V 89. minutě zařídil triumf "Nerazzurri" Marcelo Brozovič. Rovněž Neapol díky gólu Giacoma Raspadoriho v téže minutě zdolala Spezii 1:0 a vede neúplnou tabulku. Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho zůstali jedním ze čtyř týmů, který v ligové sezoně ještě neprohrál, stejně jako AC Milán. "Rossoneri" vyhráli navzdory oslabení na hřišti Sampdorie Janov 2:1 a na Neapol se bodově dotáhli.

Foto: Alessandro Garofalo, ČTK/AP

Fotbalisté Neapole se radují z branky

Článek

Inter si spravil náladu po středeční domácí prohře 0:2 s Bayernem Mnichov v úvodním zápase hlavní fáze Ligy mistrů.

Domácí nastoupili v sestavě: Handanovič - De Vrij, Škriniar, Dimarco (77. Bellanova) - Dumfries (68. Bastoni), Barella, Brozovič, Calhanoglu (77. Mchitarjan), Darmian (85. Gosens) - Martínez, Džeko (68. Correa).

Stoper Turína David Zima naskočil do hry v 76. minutě a připsal si první ligový start v sezoně.

Úřadující mistr AC Milán vedl v Janově od šesté minuty zásluhou Messiase. Jenže krátce po změně stran uviděl Leao druhou žlutou kartu a Djuričič po necelé hodině hry vyrovnal. Přesto si hosté odvezli plný bodový zisk, když v 67. minutě proměnil pokutový kop Giroud.

Navzdory převaze Neapole se zdálo, že proti Spezii nenaváže na středeční domácí vítězství 4:1 nad Liverpoolem v úvodním utkání skupiny Ligy mistrů. Těsně před vypršením základní hrací doby se však střelou z vápna prosadil Raspadori.

Italská fotbalová liga - 6. kolo:
Neapol - Spezia 1:0 (89. Raspadori)
Inter Milán - FC Turín 1:0 (89. Brozovič)
Sampdoria Janov - AC Milán 1:2 (57. Djuričič - 6. Messias, 67. Giroud z pen.)

Reklama

Související témata: