Hlavní obsah

Real Madrid - Mallorca 4:1Suverénní Real dál kraluje, smetl i Mallorcu a bezpečně vede La Ligu

I bez zraněného kanonýra Karima Benzemy fotbalisté Realu Madrid porazili v pátém kole španělské ligy doma Mallorcu 4:1. Díky páté výhře jsou v soutěži dále stoprocentní a kralují tabulce.

Foto: Susana Vera, Reuters

Vinicius Junior se raduje z branky do sítě Mallorky

Článek

Hosté se v 35. minutě dostali do vedení zásluhou Muriqiho. Real ale ještě těsně před přestávkou vyrovnal po Valverdeho individuální akci.

V druhém poločase zvrátil "Bílý balet" vývoj utkání nejprve trefou Viníciuse Juniora v 73. minutě a následně dvěma trefami v závěru. V 89. minutě se prosadil Rodrygo a ve třetí minutě nastavení uzavřel gólové konto zápasu Rüdiger.

Úřadující mistři vedou tabulku se skóre 15:5. Mallorca podruhé za sebou nezvítězila a s pěti body jí náleží 13. místo.

Bilbao nezaváhalo v Elche

Fotbalisté Athletika Bilbao zvítězili v Elche 4:1 po vlastním gólu Mercaua a trefách Sanceta, Williamse a Berenguera. Všechny čtyři branky Bilbaa padly v prvním poločase. Za domácí se v 59. minutě trefil střídající Ponce.

Baskický klub se dostal na čtvrté místo s deseti body a skóre 9:2. Elche v sezoně zatím nezvítězilo a s jedním bodem je předposlední.

Fotbalisté Betisu Sevilla porazili Villarreal 1:0 díky brance Rodriho z 61. minuty. Hosté poznali hořkost ligové porážky poprvé v sezoně a s deseti body jsou na čtvrtém místě. Betis přeskočil mimo jiné i svého dnešního soupeře a je s 12 body třetí. V La Lize vyhrál na domácí půdě s čistým štítem počtvrté v řadě.

Španělská fotbalová liga - 5. kolo:
Real Madrid - Mallorca 4:1 (45.+3 Valverde, 73. Vinícius Junior, 89. Rodrygo, 90.+3 Rüdiger - 35. Muriqi)
Elche - Bilbao 1:4 (59. Ponce - 9. vlastní Mercau, 14. Sancet, 22. Williams, 44. Berenguer)
Getafe - San Sebastian 2:1 (45.+5 Ünal, 48. Aleňa - 50. Méndez),
Betis Sevilla - Villarreal 1:0 (61. Rodri).

Reklama

Související témata: