Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Slovácko 1:1Úder v nastavení. Slovácko veze z Mladé Boleslavi jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Doski 0 : 1
90. Krobot 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka remizovali v 8. kole první ligy v Mladé Boleslavi 1:1. Svěřenci trenéra Martina Svědíka v nejvyšší soutěži nevyhráli počtvrté v řadě a nevyšla jim ideálně generálka na čtvrteční utkání Evropské konferenční ligy v Kolíně nad Rýnem. V nastavení prvního poločasu se prosadil hostující Mirčás Duskí, za domácí vyrovnal v samém závěru střídající Ladislav Krobot. Tým z Uherského Hradiště bodoval v Mladé Boleslavi ve čtvrtém ligovém duelu za sebou. Středočeši doma v sezoně nejvyšší soutěže nezvítězili ani na čtvrtý pokus.

Foto: Vít Černý, ČTK

Mladá Boleslav hostila v osmém kole Fortuna ligy Slovácko

Článek

Svědík, jenž v minulosti Boleslav vedl, udělal oproti čtvrteční domácí remíze 3:3 s Partizanem Bělehrad v úvodním duelu skupiny Evropské konferenční ligy osm změn v sestavě. Místo Nguyena nastoupil v brance Fryšták a na hrotu útoku Vecheta.

Už po necelé minutě a půl se ve vápně odrazil míč k Ladrovi, jenže domácí útočník přestřelil. Ve 22. minutě si Fryšták poradil s Ekpaiovou přízemní ranou.

Hosté zahrozili v úvodním dějství pouze v nastavení a hned z toho byl gól. Brandner prodloužil ve vápně hlavou dlouhý míč na Duskího a ten střelou k tyči nedal brankáři Šedovi šanci. Egyptský záložník se trefil ve druhém kole po sobě.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vlevo autor první branky Slovácka Merchas Doski ze Slovácka.

Po změně stran Ladra z bezprostřední blízkosti nevyzrál na Fryštáka. Domácí si vytvořili tlak, Mareček po Ladrově centru hlavičkoval těsně vedle a o chvíli později hostující brankář vytáhl jeho centr směřující do horního růžku na roh. V nastavení Fryšták zastavil na brankové čáře Šimkovu hlavičku z rohu.

Domácí se však nakonec vyrovnání dočkali. Ve třetí minutě nastavení se po závaru v šestnáctce opřel do míče Krobot a druhou ligovou trefou v kariéře zařídil svému týmu alespoň bod.

8. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 1:1 (0:1)
Branky: 90.+3 Krobot - 45.+1 Duskí. Rozhodčí: Starý - Vodrážka, Vyhnanovský - Klíma (video). ŽK: Mašek, Karafiát - Sinjavskij. Diváci: 1997.
M. Boleslav: Šeda - Suchý, Karafiát, Šimek - Pech, Mašek (62. Dancák), Matějovský, Mareček (85. Skalák), Fulnek - Ladra (85. Žitný), Ekpai (67. Krobot). Trenér: Hoftych.
Slovácko: Fryšták - Hofmann, Daníček, Šimko - Trávník (57. Havlík), Ljovin - Sinjavskij (85. Kadlec), Brandner (69. Petržela), Holzer (56. Reinberk), Duskí - Vecheta (69. Mihálik). Trenér: Svědík.

Reklama