Hlavní obsah

Wolves - Manchester City 0:3Fotbalisté Manchesteru City vyhráli a jsou v čele tabulky Premier League

Fotbalisté Manchesteru City zvítězili na hřišti Wolverhamptonu 3:0 a v anglické lize jsou stále neporaženi. V čele tabulky vystřídali Arsenal, který hraje v neděli v Brentfordu. Tottenham zvítězil nad Leicesterem 6:2, Son Hung-min se blýskl hattrickem během 13 minut.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City John Stones (vlevo) a Kevin De Bruyne slaví.

Článek

Obhájci titulu otevřeli skóre už po 55 vteřinách hry, když se poprvé v sezoně trefil Grealish. O 15 minut později zvýšil střelou k levé tyči Haaland a v osmém kole si připsal už jedenáctý gól v této sezoně Premier League. Tabulku střelců vede o pět branek před Mitrovičem z Fulhamu. Asistenci u branky norského střelce zaznamenal Bernardo Silva, který hrál jubilejní 200. zápas v dresu Manchesteru City.

Ve 33. minutě byl za surovou hru vyloučen domácí obránce Collins. V druhém poločase přidal třetí gól favorita Foden.

Fotbalisté Newcastlu remizovali doma s Bournemouthem 1:1 a popáté v řadě nevyhráli. Hosty poslal do vedení v 62. minuty Billing. O pět minut později vyrovnal z penalty Isak. Newcastle zaznamenal už pátou remízu v ligové sezoně.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Korejec Son řídil kanonádu Tottenhamu proti Leicesteru hattrickem.

Už v 5. minutě nařídil rozhodčí pokutový kop pro Leicester za faul Sáncheze. Tielemans jej napoprvé neproměnil, ale gólman Lloris předčasně opustil brankovou čáru a penalta se opakovala. Napodruhé už se belgický reprezentant nemýlil. Hosté se ale dlouho z vedení neradovali, v 8. minutě vyrovnal Kane a za dalších 13 minut dokonal obrat Dier. Leicester stihl ještě do přestávky vyrovnat zásluhou Maddisona.

Krátce po začátku druhého poločasu po velké chybě v rozehrávce hostů vrátil Spurs vedení Bentancur. Son Hung-min se poté blýskl třemi góly v 73., 84. a 86. minutě. Tottenham je v tabulce druhý. Leicester ještě nezvítězil a s jedním bodem je poslední.

Zápasům předcházela minuta ticha na počest zesnulé královny Alžběty II.

Anglická fotbalová liga - 8. kolo:
Wolverhampton - Manchester City 0:3 (1. Grealish, 16. Haaland, 69. Foden)
Newcastle - Bournemouth 1:1 (67. Isak z pen. - 62. Billing)
Tottenham - Leicester 6:2 (73., 84. a 88. Son Hung-min, 9. Kane, 21. Dier, 48. Bentancur - 6. Tielemans z pen., 41. Maddison)

Reklama

Související témata: