Hlavní obsah

Č. Budějovice - Olomouc 0:3České Budějovice doma dostaly nařezáno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Ventúra 0 : 1
42. Navrátil 0 : 2
53. Ventúra 0 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic prohráli v sobotním utkání 9. kola Fortuna ligy na domácí půdě se Sigmou Olomouc 0:3. Hanáci vedli už po první půli o dvě branky a bez problémů dosáhli na tři body.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký Mojmír Chytil se spoluhráči na půdě Dynama slavil vítězství.

Článek

České Budějovice přitom začaly zápas nadějně. V osmé minutě Grič hlavičkoval těsně nad branku, v 16. minutě zase Hellebrandova rána skončila na břevně.

Ale Olomouc hned z první střely skórovala, když se po rohu pohotově trefil Slovák Ventúra a připsal si premiérovou branku v české lize. Jihočechy inkasovaný gól zasáhl a jejich hra se z velké části zhroutila. Hosté toho dokázali ještě do přestávky využít. Ve 42. minutě Chytil vymyslel kolmicí pro Navrátila, který obešel i brankáře Janáčka a poslal Olomouc do dvougólového náskoku.

Dynamo zkusilo ještě v úvodu druhého poločasu zápas zdramatizovat. Hellebrand se opět opřel do míče, ale znovu neuspěl. O chvíli později však Sigma zasadila soupeři definitivní úder. Zifčák v 53. minutě po rychlém brejku přetlačil v souboji Králika a oblouček z kopačky olomouckého záložníka skončil v síti.

Zbytek zápasu měl už hodně podobný scénář. Domácí se snažili aspoň snížit a více se tlačili do ofenzivy, Olomouc se spoléhala na protiútoky, ve kterých byla velmi nebezpečná. Z jednoho z nich mohl další gól přidat v 59. minutě Breite, ale neuspěl.

Olomouc v lize zdolala Dynamo po šesti zápasech a v Českých Budějovicích zvítězila po 12 letech. Naopak Jihočeši navázali na mizérii z posledních týdnů. V minulém kole prohráli 1:6 na hřišti pražské Slavie a z posledních tří kol mají skóre 1:11 a nula bodů.

9. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Sigma Olomouc 0:3 (0:2)
Branky: 25. Ventúra, 42. Navrátil, 53. Zifčák. Rozhodčí: Zelinka - Antoníček, Dohnálek - Szikszay (video). ŽK: Čolič (Č. Budějovice). Diváci: 2096.
Č. Budějovice: Janáček - Čolič, Havel, Králik, Sluka - Čavoš (77. Broukal), Grič - Čmelík (46. Škoda), Hellebrand (77. Krch), Potočný - Zajíc (64. Hais). Trenér: Weber.
Olomouc: Trefil - Chvátal (84. Sláma), Vraštil, Beneš, Zmrzlý - Ventúra, Breite (87. Košťál) - Zifčák (65. Spáčil), Růsek (65. Greššák), Navrátil - Chytil (87. Zlatohlávek). Trenér: Jílek.

Reklama