Hlavní obsah

Hr. Králové - Zlín 0:0Hradec Králové protáhl sérii bez vítězství i vstřeleného gólu

Fotbalisté Hradce Králové v devátém kole první ligy remizovali 0:0 se Zlínem a nevyužili šanci osamostatnit se na třetím místě. Utkání v Mladé Boleslavi, kde hrají Východočeši kvůli výstavbě nového stadionu své domácí zápasy, nabídlo minimum gólových příležitostí. "Votroci" neskórovali třetí kolo za sebou a jsou sedmí, mají ale stejně bodů jako třetí Sparta. Zlín neprohrál pátý z posledních šesti zápasů a je na 14. pozici.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Michal Reichl z Hradce Králové.

Článek

Do zlínské sestavy se takřka po měsíci a pětizápasovém trestu za ostrý faul na slávistu Ewertona vrátil obránce Cedidla. Na druhé straně nastoupil poprvé v sezoně od úvodní minuty útočník Dvořák, jenž rovnou navlékl kapitánskou pásku.

Střetnutí druhé a třetí nejhorší ofenzivy soutěže nabídlo v prvním poločase pouze hru plnou nepřesností a osobních soubojů. Do jediného nebezpečného zakončení se dostal po půlhodině domácí Kubala, z úhlu ale Rakovana nepřekonal.

Podobný obraz hry pokračoval i po přestávce. První zlínský pokus směrem na bránu vyslal až po hodině hry Hrubý, jeho dalekonosná rána ale minula i reklamní panel za bránou a vyletěla až mimo areál stadionu.

Čtvrthodinu před koncem se prodral do zakončení Jawo, jeho střelu v pádu ale Reichl bez problémů chytil. "Votroci" po třech výhrách neprohráli čtvrtý vzájemný duel za sebou. Zlín čeká už 19 utkání na venkovní ligovou výhru.

9. kolo první fotbalové ligy:
FC Hradec Králové - Trinity Zlín 0:0
Rozhodčí: Starý - Vodrážka, Černoevič - Kocourek (video). ŽK: Vašulín - Jawo, Silný, Rakovan.
Hradec: Reichl - Klíma, Čihák, Čech - Kučera, Kodeš, Smrž, Ryneš (46. Novotný) - Dvořák (67. Trusa) - Vašulín, Kubala (67. Matěj Koubek). Trenér: Miroslav Koubek.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Kolář, Simerský, Procházka, Bartošák (79. Reiter) - Fillo (70. Dramé), Hrubý (90.+2 Didiba), Janetzký, Čanturišvili - Jawo (79. Silný). Trenér: Jelínek.

Reklama