Hlavní obsah

Pardubice - Bohemians 0:1Fotbalové Pardubice opět prohrály a zůstávají poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Jánoš 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Pardubic prohráli v devátém ligovém kole s Bohemians 1905 0:1 a připsali si už šestou porážku v nejvyšší soutěži po sobě. Souboj dvou týmů, které jsou v Ďolíčku doma, rozhodl v 55. minutě Adam Jánoš. Nový pardubický trenér Radoslav Kováč tak bude muset na první ligový bod ještě počkat, jeho tým zůstává poslední s pětibodovou ztrátou. Bohemians, v neděli v roli hostů, na svém stadionu poprvé v sezoně vyhráli a posunuli se na páté místo.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zklamaný Matěj Helešic z Pardubic. Ilustrační foto

Článek

Diváci dlouho viděli hodně nepřesností a jen minimum šancí. Blíž ke gólu měli zpočátku přece jen "Klokani". Jejich nejlepší střelec Puškáč svedl tvrdý souboj s brankářem Markovičem, po němž rozhodčí zkoumali video, a dvakrát nebezpečně vystřelil Hronek.

Pardubice s nejhorším útokem v lize dlouho branku vůbec neohrozily. Citelně jim chyběl tvůrce hry Hlavatý, který už stihl nasbírat čtyři žluté karty. Jen ve 25. minutě se v nadějné pozici ocitl Černý, ale nedokázal přesně zakončit. Ještě větší možnost měl pardubický veterán v nastaveném čase prvního poločasu, ale po Sychrově centru sám před prázdnou brankou zblízka přestřelil.

Po změně stran Pražané přece jen zvýšili aktivitu a byli odměněni. Deset minut po přestávce se dostal k odraženému míči za hranicí šestnáctky Jánoš a nechytatelnou střelou si připsal druhý zásah v ligové sezoně. Pardubice mají s 23 obdrženými brankami nejhorší obranu soutěže.

Inkasovaný gól Východočechy probudil a ve zbytku zápasu byli nebezpečnějším týmem. Blízko k vyrovnání byl Kostka, jehož hlavičku zastavilo břevno. Čtvrthodiny před koncem brankář Valeš vytáhl na roh Ichovu hlavičku a udržel potřetí v ročníku nejvyšší soutěže čisté konto.

Pardubice jsou už tři kola bez vstřeleného gólu. Svého soupeře v minulé ligové sezoně porazily ve všech třech vzájemných zápasech, tentokrát ale vyšly naprázdno.

9. kolo první fotbalové ligy (hráno v Praze v Ďolíčku):
FK Pardubice - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)
Branka: 55. Jánoš. Rozhodčí: Machálek - Caletka, Váňa - Batík (video). ŽK: Červenka (Pardubice). Diváci: 2047.
Pardubice: Markovič - Icha, Hranáč, Vlček - Kostka, Tischler (75. Vacek), Solil, Helešic (81. Chlumecký) - Janošek (60. Zahradníček), Sychra (75. Mareš) - Černý (60. Červenka). Trenér: Kováč.
Bohemians: Valeš - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál, Jindřišek, Jánoš (88. Krch), Kovařík (62. Beran) - Hronek (62. Hála), Květ (79. Mužík) - Puškáč (79. Drchal). Trenér: Veselý.

Reklama