Hlavní obsah

Třinec - K. Vary 1:2Vary dosáhly na ledě mistrovského Třince na první výhru v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Hladonik 0 : 1
28. Hrehorčák 1 : 1
35. Beránek 1 : 2
Záznam online reportáže

Třinec podlehl ve třetím kole hokejové extraligy na svém ledě Karlovým Varům 1:2 a po jedenácti letech odstartoval sezonu třemi prohrami. Jediný gól obhájců titulu dal Patrik Hrehorčák. Hosté vyhráli poprvé v sezoně, nerozhodný stav zlomil ve 35. minutě Ondřej Beránek. První gól Energie dal Jan Hladonik.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Třince Marek Mazanec.

Článek

Oceláři měli po úvodních dvou kolech na kontě jen bod, ale žádný souvislejší nápor si první třetině nevytvořili. Naopak střelecky aktivnější byli hosté (10:6) a v sedmé minutě se ujali v přesilové hře vedení. Bleskovou souhru na jeden dotek zakončil z prostoru před brankou Hladonik, bývalý hráčů Ocelářů.

Třinec zatlačil soupeře až na začátku prostřední části. Vyrovnání měl na hokejce Hudáček, po přihrávce Jeřábka na něj zívala prázdná branka, ale trefil z úhlu jen boční konstrukci. Ve 28. minutě se už ale domácí prosadili. Hrehorčák se po návratu z trestné lavice zapojil do útoku a po pasu Marcinka překonal Habala.

Inkasovaný gól paradoxně nakopl Karlovy Vary. Už za minutu mohl hostům vrátit vedení Beránek, když se ocitl sám před Mazancem, ale neuspěl. Z přečíslení dva na jednoho minul Plutnar odkrytou branku. Nicméně Energie už vzápětí udeřila. Obrana Ocelářů zapomněla na Beránka, který se po vypršení trestu dostal do úniku a přelstil Mazance bekhendovým blafákem.

Karlovy Vary si těsný náskok ve třetí třetině pečlivě střežily. Sice se většinu času bránily, ale nepouštěly Třinec do žádných větších gólových šancí. Obětaví hosté odolali i dlouhé hře Ocelářů bez gólmana, přičemž posledních 41 sekund hráli čtyři proti šesti. Domácím se ale nedařily ani přesilové hry, nevyužili žádnou z pěti.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Hrehorčák (Marcinko) - 7. Hladonik (T. Rachůnek, Gríger), O. Beránek (Vondráček, M. Rohan). Rozhodčí: Hradil, Kika - Axman, Lederer. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci. 3315.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček - M. Růžička, Marcinko, Daňo - Nestrašil, L. Hudáček, D. Voženílek - Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski - Kurovský, Lyszczarczyk, Dravecký. Trenér: Moták.
Karlovy Vary: Habal - Plutnar, Bartejs, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán, M. Rohan - Hladonik, Gríger, T. Rachůnek - Kohout, Černoch, Koblasa - Kofroň, J. Baláž, O. Beránek - Vondráček, Jiskra, Redlich. Trenér: Bruk.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín