Hlavní obsah

Sassuolo - Salernitana 5:0Sassuolo deklasovalo Salernitanu, zápas italské ligy poprvé pískala žena

Fotbalisté Sassuola deklasovali v italské lize Salernitanu 5:0. Zápas rozhodovala Maria Sole Ferrieriová Caputiová, první ženská hlavní sudí v historii soutěže. Reprezentační záložník Antonín Barák neodvrátil porážku Fiorentiny 0:1 na hřišti Bergama, které se opět bodově dotáhlo na vedoucí Neapol. Juventus zdolal doma 3:0 Boloňu a zvítězil po pěti soutěžních zápasech.

Foto: Massimo Paolone, ČTK/AP

Rozhodčí Maria Sole Ferrieriová Caputiová během své premiéry v Serii A.

Článek

Ferrieriová Caputiová se do utkání Sassuolo - Salernitana zapsala i odpískanou penaltou, z níž Pinamonti v 39. minutě zvýšil na 2:0. Další tři góly dali domácí po přestávce a jsou sedmí v tabulce se stejným počtem bodů jako osmý Inter Milán.

Dvaatřicetiletá Ferrieriová Caputiová už loni jako první žena řídila zápas Italského poháru mezi Cagliari a Cittadellou. Letos v červenci byla zapsána na seznam sudích pro Serii A a nyní se dočkala první nominace do zápasu.

Salernitana utrpěla druhou porážku za sebou a popáté v řadě nevyhrála. V neúplné tabulce je čtrnáctá.

Bergamo rozhodlo po hodině hry, kdy Muriel předložil míč před prázdnou bránu Lookmanovi a anglický útočník zaznamenal druhou trefu v Serii A. Baráka nahradil v 75. minutě útočník Jovič, skóre už se ale nezměnilo a Fiorentina zůstává jedenáctá.

Foto: Marco Alpozzi, ČTK/AP

Fotbalista Juventusu Dušan Vlahovič slaví gól proti Boloňi.

Juventus ukončil více než měsíční čekání na výhru především díky příspěvku svých útočníků. Trefili se Milik i Vlahovič, jenž navíc asistencí připravil úvodní branku spoluhráči ze srbské reprezentace Kostičovi. "Stará dáma" se posunula na sedmou příčku, Boloňa je sedmnáctá.

Jasnou výhru si připsalo Lazio Řím, které zdolalo Speziii 4:0. Dva góly dal Milinkovič-Savič. Svěřencům kouče Maurizia Sarriho patří třetí místo.

Italská fotbalová liga - 8. kolo:
Lazio Řím - Spezia 4:0 (61. a 90.+1 Milinkovič-Savič, 12. Zaccagni, 24. Romagnoli)
Lecce - Cremona 1:1 (42. Strefezza z pen. - 19. Ciofani z pen.)
Sampdoria Janov - Monza 0:3 (11. Pessina, 67. Caprari, 90.+4 Sensi)
Sassuolo - Salernitana 5:0 (12. Lauriente, 39. Pinamonti z pen.
53. Thorstvedt, 76. Haraví, 90.+2 Antiste)
Bergamo - Fiorentina 1:0 (59. Lookman),
20:45 Juventus Turín - Boloňa.

Reklama

Související témata: