Hlavní obsah

Pardubice - Budějovice 6:1Hokejisté Pardubic se po výhře nad Motorem dostali do čela extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hovorka 0 : 1
6. Kousal 1 : 1
28. Paulovič 2 : 1
29. Dvořák 3 : 1
41. Zohorna 4 : 1
46. Radil 5 : 1
54. Poulíček 6 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili v 7. kole extraligy České Budějovice 6:1 a na čtvrtý pokus dosáhli doma na tříbodovou výhru. Posunuli se díky domu do čela tabulky o bod před Vítkovice. Motor si připsal čtvrtou porážku za sebou.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Lukáš Radil z Pardubic a brankář Českých Budějovic Jan Strmeň.

Článek

První souboj Dynama a Motoru od čtvrtfinálové série v předchozím ročníku začal lépe pro hosty z jihu Čech. Již po 102 vteřinách se ujali vedení, když obránce Hovorka vracel před pardubickou branku puk, který se odrazil od domácího hráče za brankáře Willa.

Potom Východočeši ustáli oslabení a vzápětí se radovali z vyrovnání. Střelu Zohorny ještě zastavila tyčka, ale s pohotovou dorážkou přispěchal Kousal. Ještě v první třetině nevyzrál na Hrachovinu Říčka, na straně Motoru zase dvakrát nebezpečně zakončoval Valský.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Tomáš Dvořák z Pardubic oslavuje branku.

Ve druhém dějství si vypracovali náskok pardubičtí hokejisté, kteří svou aktivitu vyjádřili střeleckou převahou. Ve 28. minutě přihrál Poulíček do jízdy Paulovičovi a ten z prostoru kruhu prostřelil Hrachovinu.

Po minutě a půl a dalším pardubickém závaru pak vystřelil od modré čáry Dvořák a opět překonal brankáře Jihočechů. To byl signál pro výměnu brankářů a Hrachovinu nahradil Strmeň. Snížit mohl Pech, ale Willa zblízka nepřekonal. Na opačné straně se samostatnou akcí blýskl Radil, chybělo jen gólové zakončení.

Další góly přidali Pardubičtí ve třetí třetině, hned v úvodu se ujala střela Zohorny. Ve 46. minutě potom dojel za pukem Kousal a předložil před branku ideální nahrávku pro Radila, který vstřelil svůj první gól po návratu do české extraligy. V 54. minutě si najel mezi kruhy Poulíček a vstřelil šestou branku Pardubic.

7. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Motor České Budějovice 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. R. Kousal (T. Zohorna, T. Dvořák), 28. Paulovič (Poulíček), 29. T. Dvořák (T. Zohorna, Radil), 41. T. Zohorna (Radil, R. Kousal), 46. Radil (R. Kousal), 54. Poulíček (Košťálek, Paulovič) - 2. Hovorka. Rozhodčí: Hribik, Horák - Klouček, Kis. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 8061.
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hrádek, Vála - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Cienciala, A. Musil, Říčka - Paulovič, Poulíček, Koffer - Matýs, Rákos, T. Urban. Trenér: R. Rulík.
České Budějovice: Hrachovina (29. Strmeň) - Vráblík, Štencel, Hovorka, P. Marcel, J. Šedivý, Bindulis, Kachyňa - Karabáček, Koláček, F. Přikryl - Valský, M. Hanzl, Strnad - Gulaš, Pech, Dzierkals - V. Tomeček, M. Toman, Z. Doležal. Trenér: Modrý.

Reklama

Související témata: