Hlavní obsah

Pardubice - Jablonec 1:0Pardubice slaví druhou výhru v sezoně, dál jsou ale poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
71. Hlavatý 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Pardubic zdolali v 11. kole první ligy v domácím azylu v pražském Ďolíčku Jablonec 1:0. O jejich triumfu rozhodl v 71. minutě Michal Hlavatý. Východočeši zvítězili v nejvyšší soutěži po sedmi porážkách za sebou a pod trenérem Radoslavem Kováčem na třetí pokus poprvé bodovali. Pardubice po druhé výhře v sezoně zůstaly v neúplné tabulce poslední, ale přiblížily se patnáctému Zlínu na rozdíl dvou bodů. Jablonečtí nebodovali v lize po třech vítězstvích.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fotbalisté Pardubic se pod vedením Radoslava Kováče dočkali vítězství.

Článek

V 10. minutě se do první příležitosti dostal hostující záložník Jovovič, jeho střelu zpoza vápna ale gólman Markovič zastavil. Pardubice zahrozily poté, co brankář Hanuš neudržel po rohovém kopu míč v rukavicích a domácí stoper Hranáč ho trefil z bezprostřední blízkosti.

Po necelé půlhodině hry Jovovič nepřekonal Markoviče ani tvrdou ranou z úhlu. Následně na něj nevyzrál přízemní střelou malajsijský záložník Cools. V 37. minutě Černý pomocí odrazu od Heidenreicha sklepl míč na domácího Zahradníčka, jehož rána z voleje skončila nad. Na opačné straně Markovič vytáhl na roh Chramostův dalekonosný pokus.

Zkraje druhé půle vyzkoušel Hanušovu pozornost střelou před šestnáctkou střídající Sychra. V 66. minutě se prodal do vápna Jovovič, pardubický brankář se však nenechal překonat a vytáhl se i proti Coolsově dorážce zblízka.

Jablonečtí byli většinu času aktivnější, ale v 71. minutě se nečekaně radovali domácí. Hlavatý napřáhl zpoza vápna a Hanuš se po střele k tyči natahoval marně. Pardubický záložník skóroval potřetí v ligové sezoně. Východočeši mají i tak nadále se šesti góly nejhorší útok soutěže.

V nastavení Markovič vyrazil Chramostovu střelu a Kratochvíl po následném rohu hlavičkoval vedle. Pardubice doma v lize zvítězily po třech porážkách a získaly tam všech šest bodů v tomto ročníku. S Jabloncem Východočeši bodovali počtvrté za sebou.

Pardubický trenér Kováč se dočkal premiérové výhry v roli hlavního kouče v nejvyšší soutěži, jelikož při angažmá v Opavě neměl licenci. Jablonečtí nevyhráli čtvrtý z pěti venkovních duelů v ligové sezoně.

11. kolo první fotbalové ligy (hráno v Praze v Ďolíčku):
FK Pardubice - FK Jablonec 1:0 (0:0)
Branka: 71. Hlavatý. Rozhodčí: Zelinka - Pochylý, Dohnálek. ŽK: Vacek, Chlumecký - Krob. Diváci: 629.
Pardubice: Markovič - Kostka, Vlček, Hranáč, Chlumecký - Janošek (72. Tischler), Icha - Zahradníček (46. Sychra), Hlavatý (80. Vacek), Helešic (80. Kurka) - Černý (80. Lima). Trenér: Kováč.
Jablonec: Hanuš - Akpudje, Heidenreich, Krob (79. Šulc) - Cools, Považanec, Kratochvíl, Polidar - Chramosta, Jovovič - Sejk (79. Patrák). Trenér: Horejš.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice