Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 4:1Neskutečný Daňo zničil Chemiky, Oceláři poprvé doma vyhráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Daňo 1 : 0
6. Daňo 2 : 0
8. Daňo 3 : 0
51. Hudáček 4 : 0
59. Zdráhal 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince porazili v 9. kole extraligy na svém ledě Litvínov 4:1 a na pátý pokus doma poprvé vyhráli. Hlavní postavou zápasu se stal Marko Daňo, který měl v čase 7:17 na kontě hattrick a v této sezoně už dal osm branek. Náskok zvýšil v 51. minutě Libor Hudáček, který skóroval za Oceláře v extralize poprvé. Čestný úspěch hostů zaznamenal v závěru z úniku Patrik Zdráhal.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Šimon Stránský z Litvínova, Marko Daňo z Třince.

Článek

Oba týmy jsou na začátku sezony za očekáváním, před utkáním měly shodně osm bodů. Souboj tabulkových sousedů ale rozhodl úvod a střelecká forma Daňa.

Slovenský reprezentant otevřel skóre po devadesáti sekundách tvrdou ranou od modré čáry, která se do branky odrazila od horní tyče. S pomocí tyčky zvýšil v šesté minutě střelou z mezikruží a potrestal chybu, při níž Zile ztratil ve vlastním pásmu v levém kruhu puk. Desátý nejrychlejší hattrick v historii samostatné české extraligy završil v přesilové hře, ve které procedil z úhlu puk do sítě a vyhnal Zajíčka na střídačku.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Martin Marinčin z Třince, Radim Šalda z Litvínova, Vladimír Svačina z Třince.

V brance jej nahradil ve druhém utkání za sebou Godla, který betonem zastavil v šanci Hudáčka a při střele Romana jej zachránila horní tyč. Litvínov vyrovnal po přestávce hru, zhruba v polovině zápasu se pár střídání udržel v útočném pásmu, ale bez efektu. To domácí byli nebezpečnější, v té největší možnosti přeskočil puk hokejku Marcinkovi, který byl před Godlou úplně sám.

Třinec kontroloval bez problémů vedení i ve třetí třetině, navíc zvýšil Hudáček. Slovenský útočník zakončil po akci Voženílka do prázdné branky a oddechl si, že dal v novém působišti první extraligový gól. Chvíli před svou trefou totiž promáchl při pokus o dorážku do odkryté branky.

Daňo málem přidal svůj čtvrtý gól, když se elegantní otočkou zbavil obránce, obkroužil branku, ale puk nezasunul u tyčky do prázdné branky. O první čisté konto sezony připravil Mazance z úniku Zdráhal v předposlední minutě zakončením o tyčku.

9. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Daňo (Jaroměřský), 6. Daňo, 8. Daňo (Nestrašil, J. Jeřábek), 51. L. Hudáček (D. Voženílek, Chmielewski) - 59. P. Zdráhal (Jaks, Zile). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 3668.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Jaroměřský, Zahradníček - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Nestrašil - Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Svačina. Trenér: Moták.
Litvínov: Zajíček (8. Godla) - Jaks, Zile, Šalda, Freibergs, Wesley, Demel, D. Zeman - P. Zdráhal, Estephan, Kudrna - Š. Stránský, M. Sukeľ, Abdul - Hlava, Gut, Berka - Havelka, Helt, J. Straka.Trenér: V. Růžička.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín