Hlavní obsah

Neapol - Sassuolo 4:0Neapol je k nezastavení, Osimhen se zaskvěl hattrickem

Aktualizováno

Zejména díky hattricku Victora Osimhena deklasovali fotbalisté Neapole v italské lize 4:0 Sassuolo a vyhráli třináctý soutěžní zápas v řadě. V čele tabulky mají náskok šesti bodů před obhájcem titulu AC Milán, který hraje v neděli na hřišti FC Turín. Inter Milán si na San Siru bez problému poradil s trápící se Sampdorií Janov 3:0, Juventus zvítězil nejtěsnějším rozdílem 1:0 na hřišti Lecce díky prvnímu gólu Nicola Fagiolioho.

Foto: Alessandro Garofalo, ČTK/AP

Útočník Neapole Victor Osimhen slaví svůj třetí gól proti Sassuolu.

Článek

Neapol se dostala do vedení již ve čtvrté minutě, kdy centr Di Lorenzeho prodloužil hlavou Kvaracchelija na osamoceného Osimhena, který se prosadil z bezprostřední blízkosti. Stejná spolupráce zafungovala i ve 20. minutě. Kvaracchelija pronikl po křídle, předložil míč Osimhenovi na hranici malého vápna a nigerijský útočník hrající po loňském zranění obličeje stále v ochranné masce pohotově zakončil.

Ve 36. minutě se gólově prosadil i Kvaracchelija. Gruzínský záložník trefil skákající míč nártem přesně a překonal gólmana hostů na bližší tyči. Ve druhém poločase vystihl chybu v rozehrávce Sassuola Osimhen a přehodil vyběhnutého Consigliho.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Victor Osimhen si na památku hattricku nechal po utkání míč.

Inter Milán odehrál tento týden druhé utkání na domácím hřišti. Po vysoké výhře 4:0 nad Viktorií Plzeň zvítězili svěřenci trenéra Inzaghiho i nad Sampdorií, která je na sestupových příčkách.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Fotbalisté Interu Milán slaví jeden z gólů proti Sampdorii Janov.

Inter se dostal do vedení po rohovém kopu, nizozemský obránce De Vrij vyskočil nejvýše a hlavou uklidil míč k pravé tyči. Na 2:0 zvýšil před přestávkou Barella, který se trefil ve třetím ligovém utkáním za sebou. V 73. minutě stanovil konečné skóre střídající Correa. Inter je v neúplné tabulce Serie A pátý, bodově nastejno s třetím Laziem a čtvrtým Bergamem.

Juventus po úterním vyřazení z Ligy mistrů dosáhl v Lecce teprve na druhé venkovní vítězství v sezoně. Hosté měli po celou dobu navrch, ale dlouho se jim nedařilo prosadit se přes skvělého Falconeho v brance Lecce.

Podařilo se jim to až v 73. minutě, kdy si na hranici vápna připravil míč ke střele střídající Fagioli a jeho rána se odrazila od vzdálenější tyče do branky. Italský záložník rozhodl svou první brankou v Serii A, domácí Hjulmand v 89. minutě trefil pouze tyč.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:
Neapol - Sassuolo 4:0 (4., 19. a 77. Osimhen, 36. Kvaracchelija)
Lecce - Juventus Turín 0:1 (73. Fagioli)
Inter Milán - Sampdoria Janov 3:0 (21. De Vrij, 44. Barella, 73. Correa)

Reklama

Související témata: