Hlavní obsah

FC Turín - AC Milán 2:1AC Milán překvapivě neuspěl na hřišti FC Turín, Zima nastoupil v závěru

Aktualizováno

Fotbalisté AC Milán v italské lize překvapivě prohráli 1:2 na hřišti FC Turín, za který od 76. minuty nastoupil obránce David Zima. Úřadující šampioni doplatili na nepovedenou dvouminutovku v prvním poločase.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Olivier Giroud z AC Milán během nepovedeného zápasu na hřišti FC Turín.

Článek

První gól Turína padl v 35. minutě ze standardní situace. Hlavou se prosadil Djidji. Hned nato využil nedůrazu milánské obrany Mirančuk. Djidji svým gólem protrhl 499 minut trvající střelecký půst Turína proti AC Milán. Naposledy se proti úřadujícímu mistrovi trefil v dresu turínského FC Belotti v září 2019.

V druhém poločase dokázali "Rossoneri" už pouze snížit. V 67. minutě Messias využil velké chyby v komunikaci obránce Buongiorna a brankáře Milinkoviče-Saviče a míč poslal do prázdné branky. Domácí trenér Jurič si u rozhodčích stěžoval na Messiasův nedovolený zákrok, ale dočkal se pouze žluté karty za protesty. A jelikož za další dvě minuty v protestech pokračoval, napomenul ho rozhodčí podruhé a chorvatský kouč musel opustit lavičku.

AC Milán prohrál venku po 17 zápasech. V tabulce je třetí a na první Neapol ztrácí šest bodů.

Fotbalisté Lazia Řím rovněž překvapivě podlehli Salernu 1:3. V soutěži prohráli teprve podruhé a po šesti zápasech, z nichž šest vyhráli.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Kapitán Salernitany Federico Fazio oslavuje svůj gól proti Laziu Řím.

Lazio vstřelilo svůj jediný gól čtyři minuty před poločasem. Po pěkné průnikové přihrávce Luise Alberta se prosadil Zaccagni.

Krátce po pauze Candreva vyrovnal lobem přes brankáře Provedela. V 68. minutě vstřelil vítězný gól hostů obránce Fazio tvrdou ranou na bližší tyč. Pojistku přidal čtvrt hodiny před koncem střídající Dia.

Lazio je v tabulce čtvrté. Salerno zvítězilo podruhé za sebou a je desáté.

Foto: Marco Bucco, ČTK/AP

Ademola Lookman z Atalanty Bergamo slaví trefu proti Empoli.

Bergamo zvítězilo v Empoli 2:0 a posunulo se na druhé místo tabulky. První gól Bergama vsítil v 32. minutě Hateboer, který využil dobrého postavení na zadní tyči a odražený míč usměrnil za záda brankáře Vicaria. Gólman Empoli se o deset minut později vytáhl, když pěkným reflexivním zákrokem holení zneškodnil pokutový kop Koopmeinerse.

Hosté si vedení pojistili v druhém poločase. Po pohledné individuální akci se prosadil Lookman.

Atalanta vyhrála v úvodních dvanácti ligových kolech osmý zápas, což se jí povedlo poprvé v klubové historii.

Fiorentina zvítězila na hřišti Spezie 2:1, Antonín Barák do hry nezasáhl. V prvním poločase se za hosty trefil Milenkovič, ale ještě do pauzy vyrovnal Nzola. V 82. minutě byl vyloučen domácí Nikolau za surovou hru. Přesilovku "Fialky" využily v 90. minutě díky Cabralovi.

Poslední Cremona remizovala s Udine 0:0. V lize zatím nezvítězila a je s pěti body poslední. Hosté po historicky nejlepším startu do Serie A počtvrté za sebou nevyhráli a jsou osmí.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:
Empoli - Bergamo 0:2 (32. Hateboer, 59. Lookman)
Cremona - Udine 0:0
Spezia - Fiorentina 1:2 (35. Nzola - 14. Milenkovič, 90. Cabral)
Lazio Řím - Salernitana 1:3 (41. Zaccagni - 51. Candreva, 68. Fazio, 76. Dia)
FC Turín - AC Milán 2:1 (35. Djidji, 37. Mirančuk - 67. Messias)

Reklama

Související témata: