Hlavní obsah

Hellas Verona - AS Řím 1:3Favorita spasil až závěrečný finiš

Fotbalisté AS Řím v závěru otočili duel 12. kola italské ligy na hřišti sestupem ohrožené Verony a po výhře 3:1 jsou čtvrtí v tabulce. Vítězný gól vstřelil v 88. minutě při svém prvním ligovém startu v sezoně osmnáctiletý Cristian Volpato.

Foto: Paola Garbuio, ČTK/AP

Nicolo Zaniolo z AS Řím bojuje o míč s domácím Federicem Ceccherinim

Článek

Domácí Hellas se proti favoritovi ujal vedení ve 27. minutě, když Pawel Dawidowicz tečoval střelu Davide Faraoniho. Devět minut nato však polský obránce svůj tým oslabil faulem, za který dostal rovnou červenou kartu, a hosty čekala dlouhá přesilovka.

Svěřenci trenéra Josého Mourinha díky dorážce Nicola Zaniola po střele Tammyho Abrahama do tyče ještě v nastavení prvního poločasu srovnali, v druhé půli však dlouho usilovali o obrat marně.

Zachránil je až dvě minuty před koncem normální doby střídající Volpato, jenž se trefil technickou střelou zpoza vápna. Vítězství Římanů pečetil v nastavení také svým prvním gólem v sezoně Stephan El Shaarawy.

Úřadující vítěz Konferenční ligy je v tabulce těsně před městským rivalem Laziem, s nímž se v neděli střetne v derby. Verona je po sedmé porážce za sebou předposlední.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:
Hellas Verona - AS Řím 1:3 (27. Dawidowicz - 45.+2 Zaniolo, 89. Volpato, 90.+2 El Shaarawy),
Monza - Boloňa 1:2 (57. Petagna z pen. - 60. Ferguson, 73. Orsolini)

Reklama

Související témata: