Hlavní obsah

Budějovice - Hr. Králové 2:1Motor znovu jede, doma vyhrál počtvrté v řadě. Rozhodl Vráblík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Toman 1 : 0
35. Smoleňák 1 : 1
58. Vráblík 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic porazili v 18. kole extraligy Hradec Králové 2:1 a v domácím prostředí uspěli počtvrté za sebou. Utkání rozhodl v 58. minutě obránce Roman Vráblík. Motor se v tabulce posunul na 12. místo, Hradec Králové je desátý.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Závar před českobudějovickou brankou.

Článek

V dresu domácích se poprvé objevil útočník Vondrka, z marodky se vrátil kapitán Gulaš. V úvodu byli aktivnější hosté. Šance měli Lev a Kelly Klíma, za domácí odpověděl Vondrka, jenž později zaměstnal brankáře Kiviaha také tvrdou střelou z pravé strany a krásnou přihrávkou vybídl ke skórování Pecha. Bezbrankový stav se ale nezměnil. Zajímavou příležitost si vypracovala i budějovická dvojice Hanzl - Valský, z protiútoku pronikl Kelly Klíma až před Strmeně, gólman Motoru však byl pozorný. Jihočechům zatrnulo při akci Filipa Pavlíka, jehož nahození z úhlu proletělo podélně celým brankovištěm.

Brzy po první obrátce vyzkoušel pozornost Strmeně hradecký Blain, stále častěji se však prosazovali hráči Motoru. Gulašovu bombu z mezikruží při početní výhodě zastavil obětavě svým tělem Kalina, ale ve 27. minutě už brankář Kiviaho nedosáhl na chytrou střelu Tomana, kterého našel ukázkově bekhendem Čachotský.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Michal Vondrka z Českých Budějovic a Graeme McCormack z Hradce Králové.

Potom se neujala Šenkeříkova rána při hře čtyři na čtyři. Hosté vyrovnali z bleskového přečíslení tři na dva, u levé tyčky zakončoval kapitán Smoleňák. Následně Strmeň zlikvidoval sólo Lva a další příležitost Smoleňáka. Na protější straně se zkusil prosadit Dzierkals a po Gulašově nápřahu z levé strany se rozvlnila boční síťka. Krátce před druhou sirénou hosté trefili tyčku.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radek Smoleňák z Hradce Králové.

Po Štencelově střele od modré čáry ve 47. minutě nastala skrumáž před hradeckou brankou a z nepřehledné situace "vyplaval" kotouč k Přikrylovi, který zblízka skóroval. Rozhodčí ale gól po takzvané trenérské výzvě nakonec neuznali, neboť přerušili hru před zakončením domácího hráče.

V 58. minutě se ale Jihočeši dočkali platného gólu, když po buly přihrál Štencel na modré úplně volnému Vráblíkovi, který střelou po ledě překonal Kiviaha. Hosté sáhli k power play, ale vyrovnat se jim nepodařilo. I proto, že byl vyloučený Smoleňák.

18. kolo hokejové extraligy:
HC Motor České Budějovice - Mountfield Hradec Králové 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Toman (Čachotský), 58. Vráblík (Štencel, Pech) - 35. Smoleňák (Lalancette, F. Pavlík). Rozhodčí: Pražák, Horák - Brejcha, Malý. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 6308.
České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Marcel, Šenkeřík, Kachyňa, Bindulis - Gulaš, Pech, Vondrka - Valský, M. Hanzl, Dzierkals - Přikryl, Toman, Čachotský - Karabáček, Vopelka, Chlubna. Trenér: Modrý.
Hradec Králové: Kiviaho –-McCormack, Kalina, Quellet-Blain, Piegl, F. Pavlík, Huttula - Zachar, Lev, Okuliar - Jergl, Lalancette, Smoleňák - Kelly Klíma, Cingel, R. Pavlík - Štohanzl, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice