Hlavní obsah

Švédsko - Švýcarsko 3:2 PPŠvédové porazili po českých hokejistech i Švýcary a vedou tabulku Karjaly

Hokejisté Švédska zvítězili v sobotu i ve druhém utkání na turnaji Karjala, když po českých hokejistech (4:1) porazili v Turku Švýcary. O výhře 3:2 v prodloužení rozhodl svým druhým gólem v utkání útočník Jonathan Dahlén. Seveřané zůstali v čele tabulky úvodního dílu seriálu Euro Hockey Tour v sezoně.

Foto: Vesa Moilanen, ČTK/AP

Švédští hokejisté slaví vstřelený gól v duelu se Švýcarskem.

Článek

Švédové začali lépe, když v sedmé minutě otevřel skóre Petersson. Autor hattricku ve čtvrtečním duelu s Čechy v Českých Budějovicích tečoval mezi kruhy nabídku od Lindholma a Aeschlimann neměl příliš šancí zareagovat. Těsný náskok udrželi Švédové, v jejichž brance dostal tentokrát příležitost Lassinantti, i do první přestávky.

Stejné skóre vydrželo nakonec až do 35. minuty, kdy vyrovnal Riat. Při vyloučení Folina se v přesilové hře opřel na kruhu pro vhazování do puku a prostřelil Lassinanttiho nekompromisní bombou nad lapačku.

Výběr Tre kronor pak šel znovu do vedení ve 48. minutě, a to zásluhou prvního gólu Dahléna. Švýcaři měli porci smůly, neboť jeho nahození usměrnil nešťastně do branky bránící Alatalo. Švýcaři ale dokázali i podruhé odpovědět. Hoffman v 54. minutě připravil skvěle palebnou pozici pro Geeringa, jenž ranou z první těsně nad kruhy vyrovnal na 2:2.

Prodloužení se hrálo nakonec jen 65 sekund. Už po necelé půlminutě musel na trestnou lavici Bertschy a Švédové výhodnou přesilovku čtyři na tři využili. Dahlénův první pokus sice ještě do branky neprošel, ale puk se k němu vzápětí odrazil a po opakované ráně švédského útočníka bylo rozhodnuto.

Švýcaři tak boj o druhý bod po úvodním vítězství nad Finy tentokrát nezvládli. V neděli budou posledním soupeřem českého týmu na turnaji.

Švédsko - Švýcarsko 3:2 v prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Petersson (P. Lindholm, Brännström), 48. Dahlén (Sellgren, Johansson), 62. Dahlén (Petersson, Persson) - 35. Riat (Moy, Alatalo), 54. Geering (Hoffman, Senteler). Rozhodčí: Salonen, Vikman - Grundström, Niittylä (všichni Fin.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 993.
Švédsko: Lassinantti - L. Bengtsson, Sellgren, Persson, Häman Aktell, Folin, Alsing, Engsund - Petersson, P. Lindholm, Brännström - Törnqvist, Johansson, Dahlén - Karlkvist, Johnson, Hugg - Friberg, A. Bengtsson, L. Larsson. Trenér: Sam Hallam.
Švýcarsko: Aeschlimann - Alatalo, Mirco Müller, Kukan, Geisser, Geering, Karrer, Rathgeb - Marco Müller, Ambühl, Bertschy - Hofmann, Jäger, Simion - Eggenberger, Senteler, Moy - Rod, Thürkauf, Riat. Trenér: Patrick Fischer.

Reklama