Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 1:1Poslední Pardubice obraly o body lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Černý 1 : 0
76. Havel 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Pardubic se v nedělním utkání 16. kola Fortuna ligy vytáhli proti lídrovi z Plzně, poslední tým tabulky uhrál s Viktorií remízu 1:1. Pardubice ve Vršovicích vedly po zásahu Pavla Černého, favoritovi zachránil nod přesnou trefou Milan Havel.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Radost fotbalistů FK Pardubice z gólu v utkání proti Viktorii Plzeň.

Článek
Fotogalerie

Východočeši bodovali ve druhém z minulých tří kol a na předposlední Zlín ztrácejí dva body. V pražském Ďolíčku získali sedm z celkových 10 bodů v sezoně. Zároveň se poměrně stylově rozloučili s azylem na stadionu Bohemians 1905, od jarní části se vrátí na zrekonstruovaný Letní stadion.

První zahrozila Plzeň, ale s Chorého skákavou hlavičkou v 10. minutě si brankář Markovič poradil, Vlkanova zase z vápna vystřelil vedle. Na další šanci si diváci museli počkat až do 38. minuty. Pardubický stoper Tomáš Vlček na brankové čáře po Mosquerově hlavě zachránil svůj tým od inkasované branky a Bucha z dorážky přestřelil.

Po změně stran Jirkova tečovaná přízemní střela skončila na boční síti domácí branky. Mosquera po rohovém kopu napálil "nůžkami" břevno.

V 57. minutě se nečekaně prosadili Východočeši. Černý před brankou nejprve neusměrnil do sítě Kurkovu přihrávku, ale míč se k němu vrátil a napodruhé se kapitán Pardubic nemýlil. Sedmatřicetiletý útočník se trefil ve druhém z posledních tří kol. Nejhorší útok tak vyzrál na nejlepší obranu soutěže.

Plzeň zvýšila ofenzivní snahu, ale Markovič v tváří tvář Chorému špičkou kopačky vytáhl jeho střelu. V 76. minutě Západočeši srovnali, když Havel přízemní ranou v šestnáctce překonal Markoviče. Reprezentační obránce zaznamenal třetí gól v ligové sezoně. Pardubice inkasovaly už 39. gól v ročníku nejvyšší soutěže a jsou v tomto ohledu rovněž nejslabší.

Na obrat už favorit utkání nedosáhl. Naopak mohl v 83. minutě opět prohrávat, jenže střídající Lima ve velké šanci z vápna vysoko přestřelil. Západočeši venku neprohráli 20. ligový duel v řadě, Pardubice v nejvyšší soutěži však neporazili po třech výhrách po sobě.

16. kolo první fotbalové ligy (hráno v Praze v Ďolíčku):
FK Pardubice - Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)
Branky: 57. Černý - 76. Havel. Rozhodčí: Nehasil - M. Vlček, Váňa - Hocek (video). ŽK: Janošek, Chlumecký - Hejda. Diváci: 1469.
Pardubice: Markovič - Icha, T. Vlček, Chlumecký, Kurka - Tischler, Janošek (87. Koukola) - Kostka (76. Lima), Hlavatý, Vacek - Černý (84. Mareš). Trenér: Kováč.
Plzeň: Staněk - Havel, Hejda, Pernica, Jemelka (66. Bassey) - Bucha, Kalvach - Jirka (87. Pilař), Vlkanova (66. Holík), Mosquera - Chorý. Trenér: Bílek.

Reklama