Hlavní obsah

Brno - Olomouc 2:3Zbrojovka Brno se rozloučila s podzimem domácí porážkou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Zmrzlý 0 : 1
34. Řezníček 1 : 1
45. Breite 1 : 2
66. Pachlopník 2 : 2
78. Navrátil 2 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zbrojovky Brno prohráli v nedělním utkání 16. kola Fortuna ligy se Sigmou Olomouc 2:3. Domácí tým dvakrát vymazal náskok Hanáků, na třetí úder již zareagovat nedokázal. Zbrojovka zakončila ligový podzim třemi porážkami.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Radost fotbalistů Sigmy Olomouc během utkání v Brně.

Článek
Fotogalerie

Olomouc v lize vyhrála podruhé za sebou a částečně oplatila Zbrojovce srpnovou porážku 0:2 z vlastního stadionu. Brněnský nováček nebodoval potřetí za sebou a propadl se na 11. příčku.

Sigma vstoupila do utkání sebevědomě a brzy se dočkala odměny. Chvátalův centr z pravé strany sklepl do tyče Růsek a odražený míč v osmé minutě Zmrzlý poslal za Berkovcova záda. Reprezentační nováček se trefil v tomto ligovém ročníku poprvé.

Brno poté ustálo střelu Breiteho těsně vedle, ale do výraznější převahy se nedostalo. Ševčík mířil z trestného kopu nad a do bloku hráčů, podobně si vedl Alli.

Vyrovnání přišlo ve 34. minutě, kdy na centr Granečného poslal za Trefila až příliš volně hlídaný Řezníček. Brněnský kanonýr v lize skóroval po dvouzápasové pauze a 11. zásahem v ročníku si upevnil vedení v tabulce střelců.

Zajímavé akce se střídaly na obou stranách, gólem skončila ale jen Breiteho po centru Růska, které v poslední minutě první půle pomohla do sítě teč ex-olomouckého stopera Štěrby.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Radost fotbalistů Zbrojovky Brno v utkání s Olomoucí.

Velmi solidní ligová partie se odehrávala i po přestávce, Ševčíkova hlavička olízla břevno, Řezníčka vychytal Trefil, Alli střílel vedle. Zbrojovka se vehementně drala za vyrovnáním, ale musela si hlídat zadní vrátka při brejkových situacích Hanáků.

V 65. minutě domácí podruhé v zápase vyrovnali. Po centru Hrabiny se bombou pod břevno poprvé po návratu po zranění prosadil střídající Pachlopník.

Sigmu vrátil potřetí do vedení v 78. minutě Navrátil, když usměrnil za Berkovce střílený centr Zorvana. V závěru si Brno vynutilo velký tlak, hlavička Endla ale gólem neskončila, souboj Alliho s Vraštilem pak sudí Černý jako penaltový neposoudil. Olomouv venku vyhrála počtvrté v ligové sezoně, Zbrojovka doma získala na podzim pouhých osm z celkových 20 bodů.

16. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc 2:3 (1:2)
Branky: 34. Řezníček, 65. Pachlopník - 9. Zmrzlý, 45. Breite, 78. Navrátil. Rozhodčí: Černý - Paták, Horák - Kocourek (video). ŽK: Souček, Alli - Chvátal, Breite, Spáčil. Diváci: 4618.
Brno: Berkovec - Hrabina (86. Rogožan), Endl, Štěrba, Granečný (79. Falta) - Texl, Souček (46. Pachlopník) - Přichystal (79. Hladík), Ševčík, Alli - Řezníček. Trenér: Dostálek.
Olomouc: Trefil - Chvátal (87. Sláma), Beneš, Vraštil, Zmrzlý - Breite, Spáčil (61. Sedlák) - Zifčák (74. Matoušek), Růsek (74. Zorvan), Navrátil (87. Pokorný) - Chytil. Trenér: Jílek.

Reklama