Hlavní obsah

Zlín - Slavia 0:4Slavia si na konci ligového podzimu s chutí zastřílela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Lingr 0 : 1
5. Douděra 0 : 2
28. Olayinka 0 : 3
56. Lingr 0 : 4
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie zvítězili v nedělním utkání 16. kola Fortuna ligy na hřišti ve Zlíně vysoko 4:0 a na vedoucí Plzeň, která remizovala 1:1 s Pardubicemi, ztrácí po podzimní části Fortuna ligy dva body. O vítězství týmu Jindřicha Trpišovského rozhodl povedený vstup do utkání, sešívaní vedli už v páté minutě o dvě branky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

David Douděra ze Slavie se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Slavia uspěla ve vzájemném duelu poosmé v řadě, na hřišti Zlína vyhrála počtvrté za sebou. "Ševci" zvítězili v jediném z posledních deseti kol a na předposledním místě mají už jen dvoubodový náskok na Pardubice.

Ve zlínské bráně se poprvé od třetího kola objevil Dostál, který nahradil obvyklou jedničku Rakovana. Stejně jako při poslední porážce na hřišti Bohemians 1905 (2:3) začal jen na lavičce nejlepší střelec "Ševců" Jawo, jehož trápily zdravotní problémy. Zranění nepustilo do hry na druhé straně Matěje Juráska, dvougólového střelce z utkání minulého kola proti Ostravě (3:1).

Slávisté stejně jako v srpnu při prvním vzájemném utkání sezony (4:1) skórovali hned v úvodu. Jurečka po autovém vhazování šikovně patičkou přistrčil míč Lingrovi a ten poprvé prostřelil Dostála. Vzápětí navíc Oscar našel za obranou rozeběhnutého Douděru, jenž sólový nájezd s přehledem zakončil.

Domácí po nevydařené pětiminutovce vyrovnali hru a dostali se i do zakončení, Fillo ani Silný ale volejem z nadějných pozic bránu netrefili. V 28. minutě se tak znovu radovali "sešívání", tentokrát z 50. ligové branky v ročníku. Lingrův centr ze standardní situace si našel ve vápně Olayinka a hlavičkou o zem si připsal pátou trefu v sezoně. Slavia nasázela Zlínu minimálně tři branky ve čtvrtém duelu v řadě.

Snížit mohl po změně stran aktivní Fillo, prudkou střelu z nadějné pozice ale poslal nad břevno. Bilanci si tak znovu vylepšila nejlepší ofenziva soutěže. V 56. minutě se prodral po pravé straně před bránu Masopust a odražený míč dorazil do sítě Lingr. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní fotbalista zaznamenal desátou soutěžní trefu v ročníku, v lize má na kontě sedm branek. Dva góly v zápase dal Lingr naposledy v únoru při výhře 5:1 nad Hradcem Králové.

Zlín se branky na rozdíl od vzájemného utkání v Edenu nedočkal, Kolář totiž ve vyložené šanci vychytal střídajícího Dramého a udržel třetí čisté konto v sezoně. Slavia si vylepšila venkovní bilanci, na hřištích soupeřů před dneškem získala z posledních čtyř utkání jen čtyři body.

16. kolo první fotbalové ligy:
Trinity Zlín - Slavia Praha 0:4 (0:3)
Branky: 2. a 56. Lingr, 5. Douděra, 28. Olayinka. Rozhodčí: Zelinka - Caletka, Líkař - Machálek (video). ŽK: J. Kolář - Kačaraba, Santos. Diváci: 4688.
Zlín: Dostál - J. Kolář, Hlinka, Simerský - Reiter, Janetzký (81. Hellebrand), Didiba (46. Hrubý), Čanturišvili - Fillo (68. Dramé), Silný (58. Jawo), Bartošák (58. Vukadinovič). Trenér: Jelínek.
Slavia: O. Kolář - Masopust (74. Ewerton), Santos, Kačaraba, D. Jurásek - Hromada, Oscar (46. Provod) - Douděra (67. Usor), Lingr (81. Kričfaluši), Olayinka - Jurečka (67. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: