Hlavní obsah

Baník - Sparta 2:3Sparta slaví po výhře v Ostravě postup. Klokani další senzaci v poháru nepřipustili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Haraslín 0 : 1
44. Kaloč 1 : 1
66. Frydrych (vlastní) 1 : 2
77. Čvančara 1 : 3
92. Kuzmanovič 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty jdou v poháru dál. Pražané ve šlágru osmifinále MOL Cupu porazili v Ostravě 3:2 Baník. Finalisté minulého ročníku zakončili podzim čtvrtou soutěžní výhrou po sobě. Fotbalisté třetiligového Hlučína ve 3. kole poháru překvapivě přehráli mistrovskou Plzeň, v osmifinále proti Bohemians ale senzační postup nezopakovali. Klokani ovládli duel v Ďolíčku jasně 3:0.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Ladislav Almási z Ostravy a Asger Sörensen ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Sparťané před více než 14 tisíci diváky v bouřlivé atmosféře začali lépe. Juroška v pokutovém území zahrál rukou a nařízenou penaltu ve 22. minutě proměnil Haraslín. Krátce před pauzou ale odpověděl Kaloč, který přízemní střelou překvapil hostujícího brankáře Kováře.

V úvodu druhé půle neproměnil slibnou šanci sparťan Zelený, ale v 66. minutě už Pražané opět vedli. Po velkém závaru v šestnáctce si dal vlastní branku Frydrych, jeho spoluhráč Almási předtím hlavičkoval do tyčky. Letenští přidali třetí gól v 77. minutě, kdy Kuchta ve spolupráci střídajících útočníků ideálně našel zakončujícího Čvančaru.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva David Pavelka ze Sparty a Filip Kaloč z Ostravy v souboji o balon

V závěru ještě Kuchta lobem trefil břevno a ve druhé minutě nastaveného času zdramatizoval utkání Kuzmanovič, jenž snížil hlavou po Kaločově centru. Víc už však Baník nestihl a Spartu neporazil v 15. soutěžním duelu v řadě.

Hlučín, který v minulém kole senzačně vyřadil mistrovskou Plzeň, v Ďolíčku inkasoval už v sedmé minutě po Krchově hlavičce z rohu. Bohemians se povedl i začátek druhého poločasu a mezi 48. a 51. minutou zvýšili Mužík s Hůlkou. Vedení "Klokanů" poté mohl navýšit Květ, ale domácí záložník 12. soutěžní branku v sezoně nevstřelil, protože dvakrát trefil tyč.

Duel České Budějovice - Hradec Králové byl kvůli nepřízni počasí a nezpůsobilému terénu odložen zatím na neurčito.

Osmifinále fotbalového MOL Cupu
Baník Ostrava - Sparta Praha 2:3 (1:1)
Branky: 41. Kaloč, 90.+2 Kuzmanovič - 22. Haraslín z pen., 66. vlastní Frydrych, 77. Čvančara
Bohemians Praha 1905 - FC Hlučín 3:0 (1:0)
Branky: 7. Krch, 48. Mužík, 51. Hůlka.
České Budějovice - Hradec Králové odloženo

Reklama