Hlavní obsah

Finsko - Švédsko 3:4 SNŠvédsko slaví na Švýcarských hokejových hrách druhou výhru

Hokejisté Švédska zdolali na Švýcarských hrách ve Fribourgu Finsko 4:3 po nájezdech a navázali na čtvrteční výhru nad domácími Švýcary (3:2 v prodloužení). V nedělním duelu s českou reprezentací od 16:30 budou bojovat o celkový triumf na turnaji. Finové po domácí porážce v Helsinkách s Českem 2:3 poprvé bodovali. V rozstřelu rozhodl v šesté sérii Marcus Sörensen.

Foto: Salvatore Di Nolfi, ČTK/AP

Švédský hokejista Magnnus Nygren v souboji s jedním z Finů během utkání Švýcarských her.

Článek

Po bezbrankové úvodní třetině se ujali v čase 24:03 vedení Švédové. Brankáře Anderse Lindbäcka překonal z pozice mezi kruhy Marcus Sörensen. Finové za 183 sekund odpověděli, přesilovou hru při vyloučení Henrika Tömmernese využil střelou z levého kruhu Mikael Ruohomaa. V 35. minutě vrátil Švédům vedení Emil Heineman, jehož našel mezi kruhy Oscar Lindberg.

Po 56 sekundách třetí části vyrovnal Joona Ikonen, který po přihrávce Joonase Kemppainena zamířil do odkryté branky. Ve 43. minutě dovršil tlak Markus Granlund a dostal poprvé Finsko do vedení. Za 151 sekund se trefil z otočky Jesper Olofsson a stav byl opět nerozhodný.

Ve zbytku základní hrací doby ani v prodloužení branka nepadla a rozhodly nájezdy. Na úspěšný pokus Lucase Wallmarka ze čtvrté série odpověděl v následujícím kole Janne Kuokkanen, ale potom si už připsal vítězný gól Sörensen.

Švýcarské hokejové hry ve Fribourgu, součást Euro Hockey Tour:
Finsko - Švédsko 3:4 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Ruohomaa (Niku, H. Pesonen), 41. Ikonen (Kemppainen, Suomi), 43. Markus Granlund (Hartikainen, Ruohomaa) - 25. Sörensen (Lundberg), 35. Heineman (Lindberg), 46. J. Olofsson, rozhodující sam. nájezd Sörensen. Rozhodčí: Lemelin (USA), Tscherrig - Cattaneo (oba Švýc.), Steenstra (Kan.). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 2685.
Finsko: L. Lehtinen - Lepistö, Niku, Honka, Sund, Eronen, M. Koivisto, Vainio, Parikka - Hartikainen, Ruohomaa, Markus Granlund - Ikonen, Kemppainen, Suomi - Repo, Tyrväinen, H. Pesonen - Pakarinen, Tikka, Kuokkanen. Trenér: Jukka Jalonen.
Švédsko: Lindbäck - Djoos, Tömmernes, Nygren, Ekestahl Jonsson, Heed, Dahlbeck, C. Andersson - J. Olofsson, Wallmark, Emil Pettersson - Sörensen, J. de la Rose, Ejdsell - Kovacs, Lindberg, Lundberg - Heineman, D. Rasmussen, Bristedt - Eklind. Trenér: Sam Hallam.

Reklama