Hlavní obsah

Zlín - Baník 1:1Zlín při Vrbově premiéře remizoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Klíma 0 : 1
57. Kozák 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína při soutěžní premiéře trenéra Pavla Vrby remizovali v 17. kole první ligy doma s Ostravou 1:1. Hosty poslal do vedení ve 41. minutě Jiří Klíma, po změně stran vyrovnal Libor Kozák. Zlínští tak v nejvyšší soutěži přerušili sérii čtyř porážek, přesto zůstávají předposlední v tabulce. Vrba, který až do poloviny října vedl Baník, nezačal angažmá u "Ševců" vítězstvím. Ostravští v této ligové sezoně venku ještě nevyhráli a jsou desátí.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Martin Cedidla ze Zlína, Srdjan Plavšič z Ostravy.

Článek

Hosté z Ostravy měli výraznou převahu v hledišti, ale na hřišti patřil úvod Zlínu. Hned ve druhé minutě vyzkoušel domácí Fantiš pozornost brankáře Laštůvky střelou z dálky a Bartošák z levé strany poslal do šestnáctky dva nebezpečné centry.

Slezanům na hrotu chyběl jejich nejlepší střelec Almási, který se v přípravě zranil. V koncovce se ho snažil nahradit záložník Plavšič, který během prvního poločasu třikrát zaměstnal brankáře Rakovana.

Pět minut před přestávkou do té doby téměř neviditelný útočník Klíma využil prvního zaváhání zlínské obrany a po Miškovičově přihrávce zblízka vstřelil svůj čtvrtý gól v ligovém ročníku. Povzbuzený Baník vzápětí zaútočil znovu, Kaločova povedená střela z dálky ale gólmana nepřekvapila.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Brankář Matej Rakovan ze Zlína zastavuje střelu Roberta Miškoviče z Ostravy.

Hned po změně stran mohl zvýšit Kuzmanovič, ale Rakovan svůj tým znovu podržel. Srbský záložník pak promarnil další vyloženou šanci pojistit vedení a ostravský tým to mohlo mrzet.

V 57. minutě totiž Čanturišvili vystřelil z otočky a míč se od Kozákových prsou odrazil do Laštůvkova protipohybu. Někdejší král ligových střelců tak k jednomu podzimnímu gólu v dresu Slovácka přidal hned v premiéře ve Zlíně druhý.

Čtvrt hodiny před koncem bylo utkání na několik minut přerušeno, protože pyrotechnika z ostravského sektoru zahalila hřiště mlhu. Po nucené přestávce se už skóre nezměnilo ani v šestiminutovém nastavení, přestože o šance před oběma brankami nebyla nouze.

Střídající Vukadinovič mohl hned po svém příchodu na hřiště strhnout vedení na zlínskou stranu, ale Laštůvka ho zastavil. Na druhé straně se dvakrát vytáhl Rakovan při vyložených šancích Miškoviče. Slovenský gólman tak měl největší podíl na prvním bodu "Ševců" po čtyřech porážkách. Baník v lize neprohrál se Zlínem poosmé za sebou, na hřišti soupeře počtvrté v řadě remizoval.

17. kolo první fotbalové ligy:
Trinity Zlín - Baník Ostrava 1:1 (0:1)
Branky: 57. Kozák - 41. J. Klíma. Rozhodčí: Szikszay - Caletka, Volf - T. Klíma (video). ŽK: Cedidla, Fillo, Fantiš, Bartošák - Kuzmanovič, Fleišman. Diváci: 4237.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Kolář, Bartošák - Didiba, Hlinka - Fillo (64. Janetzký), Fantiš (82. Vukadinovič), Čanturišvili - Kozák (81. Balaj). Trenér: Vrba.
Ostrava: Laštůvka - Juroška, Pojezný, Lischka, Fleišman - Kaloč, Miškovič (90.+3 Šín) - Cadu (85. Jaroň), Kuzmanovič (74. Buchta), Plavšič (90.+3 Šehič) - J. Klíma (74. Tijani). Trenér: Hapal.

Reklama

Související témata: