Hlavní obsah

Jágr: Na ledě se při zápase necítím dobře

STOCKHOLM

Hvězda hokejové reprezentace Jaromír Jágr se údajně na ledě při zápasech necítí dobře. "Moje úloha na téhle akci není rozhodovat zápasy. Určitě je tu spousta hokejistů, kteří jsou na tom při startu sezóny lépe než já," prohlásil český útočník a dodal: "S každým utkání by to mělo být lepší. Třeba finále by už k něčemu být mohlo."

Článek

Před čtvrtfinále Světového poháru vypadáte úplně v klidu, vážně jste v takové pohodě?

To víte, že jsem veselý, když můžu už druhý den ve Stockholmu tak pěkně trénovat. Když se nehraje, tak je se mnou všechno v pořádku. Opakuji ale, že moje úloha na téhle akci není v tom, abych rozhodoval zápasy. Nechci si nic namlouvat, na ledě se při zápase vůbec dobře necítím. Dominovat proti Švédům prostě nebudu.

Od začátku tvrdíte, že nemáte kdovíjakou formu. Cítíte vůbec nějaké zlepšení?

Určitě je tu spousta hokejistů, kteří jsou na tom při startu sezóny lépe než já. S každým utkáním by to ale mělo být se mnou lepší. Třeba finále by už k něčemu být mohlo...

Asistent reprezentačního trenéra a váš osobní kouč Marian Jelínek tvrdil, že k lepšímu výkonu se musíte zvednout hlavně po psychické stránce. Souhlasíte s ním?

S trenérem musím souhlasit, chci si ještě zahrát. Jenže už na kempu jsem tvrdil, že na to nemám, a tím hlavním důvodem, proč jsem nakonec nominaci přijal, byl Ivan Hlinka. A hlavním důvodem, proč jsem kývl ke startu na Světovém poháru, byl Ivan Hlinka. Slíbil jsem mu to, a když zemřel, nešlo to zrušit. A samozřejmě chci hrát i pro naše fanoušky, škoda že jsme se jim doma mohli ukázat jen jednou. Jsem taky rád, že si můžu zahrát s kluky, které znám spoustu let. Možná je to můj poslední velký turnaj.

Čeho byste se se spoluhráči chtěli v úterý večer proti Švédům vyvarovat oproti prvnímu zápasu v hale Globen?

Všichni říkali, jak jsme se trápili, ale myslím, že to tak úplně nebylo. Problém byl v našich faulech. Hrát tak nedisciplinovaně proti Švédsku prostě nejde. O tom se přesvědčili i Finové, taky dostali tři góly v oslabení. Takže první úkol je nefaulovat. Když jsme hráli v pěti, tak bylo hned vidět, že na ně máme.

Na turnaji se extrémně daří dvojici švédských útočníků Sundinovi a Modinovi. Chystáte na ně něco speciálního?

To je věc taktiky a tu určuje kouč. Švédové ale nemají jen tyhle dva, Forsberg nebo Lidström taky hrají ve velké formě. Ve srovnání s Finy jsou určitě silnější a mají tam mnohem talentovanější hokejisty. Nesmíme se tentokrát s pukem moc párat, důležitá bude především jednoduchost.

Reklama

Související témata: