Hlavní obsah

Toronto - Boston 2:5Zacha pálil, zbytek české legie přihrával. Boston před pauzou přejel Toronto

Aktualizováno

Hokejový útočník Pavel Zacha dvěma góly přispěl ke středeční výhře Bostonu na ledě Toronta 5:2. David Pastrňák, David Krejčí a Jakub Lauko asistovali. Carolina během posledního hracího dne před víkendovým Utkáním hvězd vyhrála na ledě Buffala 5:1, jednou asistencí pomohl i Martin Nečas.

Foto: Frank Gunn/The Canadian Press via AP, ČTK/AP

Pavel Zacha (vlevo) překonává gólmana Toronta Ilju Samsonova.

Článek

Hrdinou Bostonu byl gólman Linus Ullmark, který podržel Bruins třiatřiceti úspěšnými zákroky. "V první polovině zápasu byl neskutečný. Dostal nás do hry, byl všude a pak jsme konečně probudili a nasypali pár gólů," chválil Zacha, který si své trefy schoval do závěrečné třetiny.

Poprvé se prosadil v 50. minutě, kdy se šikovnou kličkou zbavil obránce T. J. Brodieho a přesnou střelou do horního rohu vrátil Bostonu dvoubrankové vedení.

Podruhé se brněnský rodák trefil o tři minuty později po ryze české spolupráci. Pastrňák v rohu vybojoval puk, posunul ho Krejčímu, a ten našel Zachu před poloodkrytou brankou. Pětadvacetiletý útočník uklidil puk za gólmana Ilju Samsonova a vstřelil svůj jedenáctý gól v sezoně.

Český útok baví NHL. Padne Jágrův rekord? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Už ve druhé třetině se do statistik zapsal Jakub Lauko. Útočník, který se do sestavy prvního týmu Bruins vrátil po necelých třech měsících, v úvodu třetí části vybojoval puk v obranném pásmu, posunul ho rozjetému A. J. Greerovi a ten i přes faul jednoho z bránících hráčů vstřelil vítěznou branku Bostonu.

Bruins vyhráli po třech prohrách za sebou a nadále drží první místo v ligové tabulce. Toronto i přes prohru zůstává třetí.

Druhé místo ve Východní konferenci i celé NHL okupuje Carolina, která zvítězila na ledě Buffala jednoznačně 5:1 a připsala si sedmou výhru v řadě. "Kluci hráli konzistentně a tvrdě pracovali. To byl základní stavební kámen naší výhry. Výborně jsme se vypořádali s několika absencemi a došli jsme si pro výhru," chválil svůj tým trenér Rod Brind'Amour.

Nečas v 11. minutě svou 100. asistencí v NHL připravil trefu pro Stefana Noesena. Český útočník se podepsal pod 12. vítězný gól v sezoně a v týmu Hurricanes je v tomto ohledu nejlepší. Bodoval v pátém utkání za sebou a se 47 body vládne týmové produktivitě.

V šestém zápase v řadě se prosadil Sebastian Aho. Nejlepší střelec Hurricanes v sezoně ve třetí minutě využil přesilovku a nasměřoval Carolinu k výhře. "Teď mi to tam padá, ale není to jen o mně. Dneska jde můj gól za Teuvem Teräväinenem, který mi poslal skvělou přihrávku. Obecně hodně těžím z práce spoluhráčů v útoku, nebo speciální přesilovkové formaci," řekl Aho.

Střelecký lídr Buffala Tage Thompson nedohrál zápas kvůli zranění v horní části těla a jeho účast v Utkání hvězd je nejistá. "Rozhodnutí asi padne, až se vrátíme domů. Dnes nedohrál, ale jak na tom bude o víkendu, to si netroufám říct," uvedl trenér Sabres Don Granato.

Toronto - Boston 2:5 (0:0, 1:2, 1:3)
Branky: 30. Marner, 49. Järnkrok - 50. a 53. ZACHA (na druhou KREJČÍ a PASTRŇÁK), 27. Forbort, 33. Carlo, 43. Greer (LAUKO). Střely na branku: 35:29. Diváci: 18 973. Hvězdy zápasu: 1. ZACHA, 2. Ullmark, 3. Coyle (všichni Boston).
Buffalo - Carolina 1:5 (1:3, 0:0, 0:2)
Branky: 15. Tuch - 3. S. Aho, 11. Noesen (NEČAS), 13. Burns,, 51. Stepan, 59. Martinook. Střely na branku: 30:34. Diváci: 14 166. Hvězdy zápasu: 1. Raanta, 2. Noesen, 3. Kotkaniemi (všichni Carolina).

Reklama