Hlavní obsah

Union - Mohuč 2:1Fotbalisté Unionu Berlín porazili Mohuč a posunuli se do čela bundesligy

Aktualizováno

Fotbalisté Unionu Berlín v 19. kole německé ligy doma porazili 2:1 Mohuč a minimálně do neděle se posunuli na první místo. Bayern Mnichov na druhé příčce ztrácí dva body, obhájci titulu ale mají k dobru nedělní duel ve Wolfsburgu.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Radost fotbalistů Unionu Berlín z gólu proti Mohuči.

Článek

Na třetí příčku si po výhře 5:1 nad Freiburgem polepšil Dortmund. K vysoké výhře pomohl Borussii i Sebastian Haller, který si připsal první soutěžní gól po návratu z úspěšné léčby rakoviny varlat.

Skóre za Union otevřel po půlhodině Behrens. V 79. minutě sice vyrovnal z penalty Ingvartsen, ale šest minut na to rozhodl o výhře Unionu Siebatcheu. Berlínský celek tak ani v devátém domácím utkání nenašel přemožitele.

Dortmundu cestu za výhrou usnadnil už v 17. minutě Sildillia, který během dvou minut dostal dvě žluté karty a byl vyloučen. Početní výhodu využil chvíli na to někdejší hráč Freiburgu Schlotterbeck, ale před přestávkou srovnal Höler.

Borussii to však nerozhodilo a po přestávce dvěma zásahy v úvodních šesti minutách rozhodla o výhře. Nejprve se prosadil Adeyemi a záhy po něm Haller, který se teprve nedávno vrátil do hry po půlroční pauze. Během ní podstoupil dvě operace a chemoterapii.

O zbývající góly domácích se postarali Brandt s Reynou a Borussia se po čtvrté výhře za sebou posunula na třetí místo tabulky. Na kontě má stejně jako Bayern Mnichov 37 bodů. Na vedoucí Union oba celky ztrácejí dva body.

Na páté místo se posunul Frankfurt, o jehož výhře 3:0 nad Herthou Berlín rozhodl dvěma góly v prvním poločase Kolo Muani. Eintracht má 35 bodů a ztrácí bod na čtvrté Lipsko, které remizovalo 0:0 s Kolínem nad Rýnem a prodloužilo sérii bez porážky na 12 zápasů.

Bezbrankovou remízou skončil i zápas mezi Mönchengladbachem a posledním Schalke. Hosté z Gelsenkirchenu, za které český reprezentant Alex Král odehrál celé utkání, vyhráli jediný z posledních 13 zápasů.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:
Bochum - Hoffenheim 5:2 (23. Hofmann, 30. Förster, 40. Asano, 70. Maškovič, 83. Broschinski - 49. Baumgartner, 77. Dabbur)
Dortmund - Freiburg 5:1 (26. Schlotterbeck, 48. Adeyemi, 51. Haller, 69. Brandt, 82. Reyna - 45. Höler)
Eintracht Frankfurt - Hertha Berlín 3:0 (20. z pen. a 28. Kolo Muani, 90.+4 Buta)
Kolín nad Rýnem - Lipsko 0:0
Union Berlín - Mohuč 2:1 (32. Behrens, 84. Siebatcheu - 78. Ingvartsen z pen.),
Mönchengladbach - Schalke 0:0.

Reklama

Související témata: