Hlavní obsah

Hradec - Dukla 0:2Povedená dvouminutovka zajistila Dukle výhru v Hradci Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
62. Švejdík 0 : 1
64. Malý 0 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Fotbalisté Dukly Praha pokračují v jarní neporazitelnosti, když ve 20. kole první ligy zvítězili 2:0 na hřišti Hradce Králové. O zisku tří bodů a posunu na 6. příčku tabulky rozhodli během dvou minut druhé půle svými góly Švejdík a Malý.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Fotbalisté Dukly Praha se radují z branky.

Článek

Hradec vstoupil do zápasu s jednou zásadní změnou. Poprvé na jaře se do brány postavil Lindr, na podzim obvyklá jednička. Trenéři mu tentokrát dali přednost před reprezentantem do jedenadvaceti let Koubkem.

Lindr neměl v první půli prakticky žádnou práci. Dukla byla neškodná, pouze útočník Lietava se snažil ohrožovat hradeckou obranu. Ve dvou nadějných situacích však neuspěl. Nejprve ho přelstil obránce Pávek, poté byla jeho technická střela příliš slabá.

Domácí byli o něco nebezpečnější. Brankáře Radu ohrožovali především po centrech hlavičkovými pokusy. Dvakrát se do zakončení prosadil kapitán Fukal, ani jednou však nemířil přesně. Útočníka Dvořáka, nejlepšího domácího střelce, zase zablokovala obrana.

Dlouho zápas nabízel fotbalovou nudu. Z ospalého fotbalu se jako první probrala Dukla. Slušně hrál útočník Lietava, k němuž se přidali také záložník Malý a stoper Švejdík. Obránce Švejdík se dostal do gólové šance po průniku Hanouska, z deseti metrů však vystřelil slabě a do středu branky.

Po hodině hry se ale Dukla dvakrát utrhla a zničila hradecké naděje. V 62. minutě Švejdík hlavičkoval po rohu k tyči a otevřel skóre. O dvě minuty později přišel další úder hostů z Julisky. Bek Pávek špatně rozehrál, Lietava míč ukořistil a přihrál Malému do gólové šance. Záložník kličkou obelstil gólmana a definitivně rozhodl o vítězství Dukly.

Hradec neúspěchem potvrdil, jak je pro něj Dukla neoblíbeným soupeřem. Na podzim podlehl v Praze 0:4, v přípravě 1:3.

20. kolo první fotbalové ligy:
FC Hradec Králové - Dukla Praha 0:2 (0:0)
Branka: 62. Švejdík, 64. Malý. Rozhodčí: Nenadál - Kocián, Nádvorník. ŽK: Černý, Plašil, Poděbradský - Švejdík. Diváci: 3799.
Hradec: Lindr - Plašil, Fukal, Pávek (67. Šisler), Poděbradský - Mrázek, Hochmeister, Černý, Zelený (81. Holeš) - P. Dvořák, Štěpán (53. Jedunov). Trenér: Kotal.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Hanousek, Gedeon, Malý (81. Božič) - Pázler (85. Pospíšil), Lietava, Engelmann (59. Svatonský). Trenér: Kozel.

Reklama