Hlavní obsah

Koukal se vydal na Kamčatku. Na lauf i za sopkami

Petropavlovsk-Kamčatskij, Praha

Zima dálkových běhů Martina Koukala nekončí. Druhý nejlepší Čech z FIS Marathon cupu se vydal až na "konec světa" na Kamčatku. Na 19. ročník tradičního Avačinského maratonu na 60 km volně, který je součástí seriálu ruských laufů a jede se v sobotu 14. dubna.

Foto: Red Bull

Běžec na lyžích Martin Koukal (vpravo) na archivním snímku.

Článek

„Na let jsem se vůbec netěšil, nalítáno mám dost," říkal, když usedal do letadla směr Moskva a pak Petropavlovsk-Kamčatskij. „Ale vypadá to na docela příjemnej výlet s dobrou partou," dodal.

Na Kamčatku se vydala skupina pražských běžců-lyžařů v čele s Jiřím Novotným a Jiřím Suchým a také reportér České televize Stanislav Bartůšek. Spolu s nimi jel šéf Koukalova rakouského týmu Skinfit Marc Hager, v místě by se měl připojit i jeho týmový kolega Bělorus Sergej Ivanov.

„Předpověď ještě hlásí sníh a chumelenici. Sám bych radši rozhledy, jasné počasí. Podle obrázků to je nádhera, kouřící sopka v pozadí," uvažoval Koukal, 33letý mistr světa z padesátky v roce 2003.

„Snažil jsem se ještě trochu potrénovat. Ale podmínky jsou už špatný i nahoře na Bedřichově, není to žádný šlágr. Až z Nový louky se dá jezdit, ale neupravují to. Ráno je to ještě tvrdý, dá se trochu bruslit. Těch sil už tolik taky není," řekl.

„Asi na tom budou všichni podobně. Možná Rusové, co tam jsou dýl ještě trénují víc. Ve Skandinávii taky jezdí ještě, tam se udržují tratě až do posledních chvil, co to jde. Biatlonisté jedou na Kamčatce v pátek. Berger, Boe. S motivací to asi bude podobný, nikdo neladí. Chci jet ale samozřejmě co nejlíp. I prize money jsou tu zajímavý jako dobré přilepšení do jara," dodal Koukal. Vítěz bere 75 000 rublů, tj. v přepočtu zhruba 50 000 korun.

Po loňské trekové výpravě v Peru si tak plní další cestovatelskou touhu. „O Kamčatce jsem slyšel hodně. Lákala mě jako jeden ze snů, kam se chci podívat. A jednou se tam třeba ještě vrátím a užiju si to jako turista. Už to budu trochu znát."

Reklama

Související témata:
Kamčatka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články