Hlavní obsah

Real Madrid - Bayern 2:1Neuer čaroval v penaltách a poslal Real do pekel

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Ronaldo (penalta) 1 : 0
14. Ronaldo 2 : 0
27. Robben (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Zázračné zákroky brankáře Neuera poslaly Bayern Mnichov do finále Ligy mistrů, které bude hostit právě bavorské město 19. května! Borci Realu Madrid totálně zkolabovali v penaltovém rozstřelu, kdy selhaly hned tři hvězdy výběru Josého Mourinha sledujícího vyvrcholení dramatické bitvy na kolenou. Netrefil se hvězdný Ronaldo, Kaká ani Ramos! V odvetě semifinále tak sice Real vrátil Bayernu na San Bernabeu porážku 2:1, jenže na finále Ligy mistrů to nestačilo.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Bastian Schweinsteiger rozhodl penaltový rozstřel a slaví postup přes Real Madrid do finále Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Real měl ideální vstup do zápasu. Už v páté minutě po pravé straně pronikl do pokutového území Di María, jehož střílený centr zablokoval rukou Alaba a sudí nařídil pokutový kop. Cristiano Ronaldo se nemýlil - 1:0!

Bayern mohl odpovědět během několika málo vteřin, kdy nešťastník Alaba z levé strany našel na malém vápně Robbena, jenže hostující záložník pálil ve stoprocentní pozici nad branku. Vzápětí pak Ribéry střílel vedle.

Zato domácí borci po parádní kombinaci proměnili druhou střelu na branku v dvoubrankový náskok: Khedira našel mezi obránci německého velkoklubu rozběhnutého Ronalda, jehož technická střela pravačkou zaplula přesně k tyči - 2:0.

Bayern nerezignoval

Přestože za dané konstelace byl Bayern vyřazený, nerezignoval. Důrazem v osobních soubojích činili hostující hráči borcům Realu Madrid neuvěřitelné problémy, zvláště když sudí Kassai nepískal úzkostlivě každý kontakt. A když naplno rozvinul svoji dravost Gomez, druhý nelepší střelec Ligy mistrů, byli zadáci Realu v úzkých.

A po centru Schweinsteigra z pravé strany nezbylo Pepemu než německého snajpra servat k zemi rukama, tudíž sudí nařídil druhou penaltu v utkání: Robben pálil na pravou ruku Casillase, který si na míč sice sáhl, ale mimo tyče jej vytěsnit nedokázal - 2:1.

Do poločasu pak španělský gólman přeci jen dvakrát čaroval: nejprve ve 34. minutě zneškodnil stoprocentní příležitost Gomeze, v nastaveném čase první půle se pak vyznamenal reflexivním zákrokem po přímém kopu Robbena, kdy míč tečoval ve zdi Pepe.

Po obrátce se i přes zlepšenou kombinaci Realu do první vážné šance dostal Robben, který však místo přihrávky na lépe postaveného Gomeze volil individuální řešení, přičemž Casillas včasným vyběhnutím šanci protivníka zmařil.

Real poté sice měl snahu kombinovat, jenže všechno narozdíl od famózního vstupu trvalo příliš dlouho, přihrávky byly pomalé, většinou bylo doteků s míčem příliš mnoho, a proto německý tým v poklidu držel domácí útočníky daleko od branky Neuera.

Ani když domácí stratég Mourinho poslal z lavičky do hry brazilského kouzelníka Kaká, žádný dramatický obrat ve hře Realu se nekonal. Dostat se do pokutového území Bayernu činilo domácím i nadále obrovské potíže. I proto došlo na prodloužení.

Odchodem Ribéryho ztratil Bayern na úderné síle, a protože síly borcům na obou stranách rychle ubývaly, hra se proměnila ve statické šachy. Defenziva jednoznačně dominovala, nikdo nechtěl udělat chybu, zápas směřoval k penaltovému rozstřelu.

Zatímco Alaba s jistotou v první sérii poslal Bayern do vedení, Cristiano Ronaldo proti Neuerovi neuspěl. Následně Gomez proměnil, zatímco Kaká pálil znovu do rukou Neuera. Následně dal domácím naději Casillas, když chytil ránu Kroose, Xabi Alonso pak proměnil. Casillase poté nepřekonal ani Lahm, ale Sergio Ramos vysoko přestřelil, a tak když Schweinsteiger v páté sérii proměnil, slavil Bayern v penaltovém rozstřelu vítězství 3:1 a postup do finále  19. května v Mnichově , kde bude soupeřem Chelsea s Petrem Čechem v brance.

Real Madrid-Bayern Mnichov 2:1
Branky: 6. z pen. a 14. Ronaldo - 27. Robben z pen. Rozhodčí: Kassai - Erös, Ring (všichni Maď.). ŽK: Pepe, Arbeloa, Granero - Robben, Badstuber, Luiz Gustavo, Alaba. Poločas: 2:1, prodloužení: 0:0, penalty: 1:3. První zápas: 1:2, postupuje Bayern Mnichov.
Real: Casillas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Di María (75. Kaká), Özil (111. Granero), Ronaldo - Benzema (106. Higuaín). Trenér: Mourinho.
Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Schweinsteiger, Luiz Gustavo - Robben, Kroos, Ribéry (95. Müller) - Gomez. Trenér: Heynckes.

Reklama