Hlavní obsah

Liberec - Kluž 1:2Severočeši padli s Kluží i doma a Ligu mistrů si nezahrají

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Kapetanos 0 : 1
58. Šural 1 : 1
94. Sougou 1 : 2
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Sny o Lize mistrů se fotbalistům Liberce rozplynuly, úřadující český šampión mezi elitu nepostoupil ani na třetí pokus. Po prohře s Kluží v domácí odvetě čeká Severočechy jen 4. předkolo Evropské ligy.

Foto: Petr Horník, Právo

První trefa rumunského mistra. Liberecký brankář David Bičík se marně natahuje po Kapetanosově hlavičce (střelec není na snímku).

Článek
Fotogalerie

Liberecký trenér Jaroslav Šilhavý doufal, že do klíčového zápasu bude moci nasadit alespoň některé z opor, jejichž start byl nejistý. Nastoupit nakonec mohl jen Bosančič, mezi náhradníky usedl stoper Nezmar (zlomený malíček na noze), s nakopnutým kotníkem laborující Kušnír nebyl ani tam. A Štajnera, jehož na delší dobu vyřadila ze hry plicní embolie, sotva pustili z nemocnice.

Liberec se přesto bil o vysněný postup statečně. Nejdřív po centru Šurala pálil vedle bez přípravy Blažek, pak se blýskl střelou bez přípravy Breznaník, ale nechal jen vyniknout portugalského gólmana Kluže Felgueirase. Horko bylo i před Bičíkem. Po chybě Karišika se řítil na branku Kapetanos, ale tak dlouho váhal se střelou a volil zbytečně zasekávačku, až o balón přišel. A při Liberci pak stáli všichni svatí, když Pintův nadýchaný centr z pravé strany přeskočil Bičíka a ze shora spadl na břevno.

Jenže v nastaveném čase první půle dala Kluž gól. Po rohovém kopu se míč vrátil k Bastosovi, ten poslal lahůdkový oblouček na hlavu Kapetanose a ten zamířil k tyči. Bičík se natahoval marně. Naději domácí vykřesali v 58. min. Obránci rumunského celku pozapomněli na Šurala, ten se řítil z pravé strany sám na branku a prostřelil gólmana mezi nohy. Trenér Šilhavý se snažil posílit ofenzívu, jak mohl. Stáhl hru na tři beky, do hry poslal z lavičky na hrot Nezmara, ale další zásah už domácí nepřidali. Naopak v nastaveném čase je definitivně skolil Sougou.

Odveta 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Slovan Liberec - CFR Kluž 1:2
Branky: 58. Šural - 45.+1 Kapetanos, 90.+4 Sougou. Rozhodčí: Gumienny - Bleyen, Meers (všichni Belg.). ŽK: Šural, Blažek, Kelič - Rada. Diváci: 5537. První zápas: 0:1, postoupila Kluž.Liberec: Bičík - Ljulka, Karišik (76. Nezmar), Kelič, Fleišman - Breznaník, Vácha, Janů (54. Morozenko), Bosančič, Šural - Blažek (66. Hadaščok). Trenér: Šilhavý.Kluž: Felgueiras - Pinto, Cadú, Rada, Camora - Sougou, Saré, Vass (78. Ronny Carlos), Edimar (83. Nicoara) - Bastos (60. Muresan), Kapetanos. Trenér: Andone.

Reklama

Související témata: