Hlavní obsah

Phelps skočil z bazénu do světa módy

Majitelé čtyřiceti olympijských medailí na jedné sedací soupravě! Unikátní setkání Michaela Phelpse a Larisy Latyninové, dvou nejúspěšnějších sportovců v dějinách her, se uskutečnilo u příležitosti focení reklamní kampaně módní značky Louis Vuitton.

Foto: Sport.cz

Michael Phelps se stal tváří značky Louis Vuitton.

Článek
Fotogalerie

„Do vody dlouho nevlezu," ujišťoval americký plavec Phelps, když opouštěl v minulém týdnu olympijský Londýn, kde získal šest medailí, čímž sbírku z bitev pod pěti kruhy završil na 22 cenných kovů.

Slovo nedodržel. Už v pondělí se ráchal jen v plavkách jednoho ze sponzorů a s plaveckými brýlemi na hlavě, byť jen ve vaně. Oblečení měl přitom ležérně zmuchlané v luxusní kabele na podlaze, vzápětí pak usedl na sofa před objektiv uznávané fotografky Annie Leibowitzové, jež v minulosti pořídila osobní snímky královny Alžběty II. či Baracka Obamy.

Phelps se po boku Latyninové ostýchal

Po boku Phelpse přitom usedla až do londýnských her nejúspěšnější olympionička historie, sedmasedmdesátiletá sportovní gymnastka Larisa Latyninová, která v dobách Sovětského svazu získala na hrách osmnáct medailí. „Po boku legendy se Michael poněkud ostýchal," psal Daily News. Šlo o speciální kampaň francouzské značky pod názvem Základní hodnoty, ve které vystupují výjimeční lidé jako Muhammad Ali, Keith Richards či Angelina Jolie.

Phelps už také potvrdil, že se od února zapojí do přípravného kempu golfového trenéra Hanka Haneyho, jenž v minulosti vedl Tigera Woodse. Všechno bude vysílat živě Golf Channel. „Nikdy jsem neměl na golf dost času – teď si to vynahradím," zaradoval se Phelps.

Televizní stanice Discovery navíc spřádá plány na exkluzivní natáčení pořadu Žraločí týden. „Chceme natočit show, při níž bude Michael mezi velkými bílými žraloky v Jihoafrické republice. Nejprve by byl v kleci, po určité aklimatizaci je možné volné potápění. Rozhodně by nedošlo na závodění, protože poté se pozorovatel stane kořistí," řekla Eileen O'Neillová, zastupující Discovery. „Myslím, že mnohdy je třeba bát se více některých lidí než žraloků," komentoval nápad Phelps a nevyloučil, že příští rok se do natáčení skutečně vrhne.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články