Hlavní obsah

Jablonec - Příbram 2:2Příbram opařila Jablonec dvěma góly v závěru a vybojovala bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Zoubele 1 : 0
58. Kovařík 2 : 0
82. Krbeček 2 : 1
89. Trapp 2 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Příbrami nakonec vydřeli bod po remíze s favorizovaným Jabloncem 2:2. Středočeši přitom celý zápas tahali za kratší konec. Severočeši se dostali do vedení po brankách Zoubeleho a Kovaříka. Domácí ale dokázali vybojovat jeden bod po brankách Krbečka a Trappa v 83. a 89. minutě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jabloneckému Ondřeji Vaňkovi (vpravo) odebírá míč Tomáš Hájovský z Příbrami.

Článek

Příbram naposledy v lize vyhrála právě nad Jabloncem, v pátek ale měla k výhře nad Severočechy zpočátku daleko. Sice zahrozila jako první, když Střihavka v dobré pozici hlavičkoval do bránícího Nováka, pak ale přebrali otěže domácí.

Prakticky z protiútoku si zpracoval centr ze strany Zoubele, protlačil se až ke střele a hosty zachránilo břevno Hruškovy branky. Z druhé podobné akce už jablonecká letní posila udeřila. Ve 24. minutě po krásném Kovaříkově centru Zoubele umně nastavil kopačku a poslal míč nechytatelně do horní poloviny branky.

Příbramští i v Jablonci dlouho potvrzovali, proč patří mezi nejméně skórující týmy ligy. Po inkasovaném gólu sice zvýšili aktivitu, domácího gólmana Valeše ale dlouho nijak výrazně nezaměstnali.

Severočeši příbramskou snahu o nápor ustáli a v 58. minutě se přiblížili ke třem bodům. Kovařík, který přihrávkou připravil úvodní gól, se z přímého kopu trefil náramně a Hruška byl bez šance.

Hosté se ovšem nevzdali. V 70. minutě ještě Trapp přestřelil, v 82. minutě už ale snížil z přímého kopu Pavel Pilík. Domácí v druhé půli neproměnili několik nadějně rozjetých akcí a Příbram je potrestala vyrovnávacím gólem. Po Střihavkově centru se v 89. minutě hlavou přesně k tyči trefil Trapp.

7. kolo první fotbalové ligy:
Baumit Jablonec - 1. FK Příbram 2:2 (1:0)
Branky: 24. Zoubele, 58. Kovařík - 82. Krbeček, 89. Trapp. Rozhodčí: Příhoda - Marek, Zeman. Bez karet. Diváci: 2058.
Jablonec: Valeš - Eliáš, Beneš, Novák - Zoubele (62. Kopic), Čížek (87. Štochl), Loučka, Vaněk (59. Piták), Jablonský - Lafata, Kovařík. Trenér: Kotal.
Příbram: Hruška - Krbeček, Hájovský, Dejmek, Koukal - Mareš (66. Huňa), Trapp, T. Pilík (46. Wágner), Pleško, P. Pilík (90. Šlapák) - Střihavka. Trenér: Marko.

Reklama

Související témata: