Hlavní obsah

Sparta - Liberec 3:1Hokejisté Sparty porazili podruhé v sezóně Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Broš 1 : 0
13. Bulíř 1 : 1
26. Tenkrát 2 : 1
60. Ton 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v zápase tabulkově nejhorších týmů extraligy Liberec 3:1 a snížili tak odstup od předposledních Severočechů na tři body. Pražané porazili Tygry podruhé v sezóně a připsali si tak teprve čtvrtou výhru v tomto extraligovém ročníku. Petr Ton zaznamenal 300. gól v nejvyšší soutěži.

Článek

Liberec v zápase týmů ze dna tabulky premiérově nasadil dvojici kanadských posil Simmondse a Stewarta, které trenér Jelínek hned zařadil do elitní přesilovkové formace ke kapitánu Nedvědovi.

Severočeši se mohli dostat do vedení již po patnácti sekundách, Duškova střela ale skončila na tyči. V páté minutě se do vedení dostala Sparta, Brošovi ke gólu ale pomohlo zaváhání brankáře Pavelce, jemuž vypadala střela domácího kapitána z lapačky.

Tygři mohli vyrovnat v přesilových hrách, i díky pozornému Schwarzovi, který tentokráte dostal přednost před Neuvirthem v brance Pražanů, ale domácí vyloučení Sičáka i Ivana Rachůnka přežili bez úhony. Ve 13. minutě však zůstal před Schwarzem osamocený Bulíř a vyrovnal.

Tenkrát zařídil výhru

Ve druhé třetině domácí přidali, zlepšili pohyb a vytvořili si nad soupeřem převahu, kterou přetavili i ve vedoucí gól. Po rychlém protiútoku prostřelil Pavelce Tenkrát. I přes střeleckou převahu - Pavelec si ve druhé části připsal deset zákroků a Schwarz jen dva - ale další branku přidat nedokázali.

Ve 42. minutě se poprvé výrazněji připomněl Simmonds, Schwarz ale jeho šanci zlikvidoval a vítězně v souboji s útočníkem Philadeplhie vyšel i ve 48. minutě. Dokonce v oslabení se poté mohla Sparta přiblížit vítězství, Sičákova bekhendová dorážka po přečíslení dva na jednoho ovšem skončila jen na tyči.

Pražané nakonec cennou výhru i přes nápor Liberce v závěru uhájili. V samém závěru navíc při dvojnásobné přesilové hře, při níž navíc hosté odvolali brankáře, přidal Ton třetí trefu a připsal si tak svůj 300. přesný zásah v nejvyšší soutěži.

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Broš (Sičák, I. Rachůnek), 26. Tenkrát (Vallin, Hovorka), 60. Ton (Broš) - 13. Bulíř (Havíř, P. Nedvěd). Rozhodčí: Hrubý, Šindler - Bádal, J. Ondráček. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 4220.
Sparta Praha: Schwarz - Krstev, Mojžíš, Gawryletz, Sičák, Philipp, P. Hořava, Vallin, D. Kočí - Ton, Broš, I. Rachůnek - Pacovský, J. Hlinka, T. Rachůnek - Hovorka, Foster, Tenkrát - Bahenský, Přibyl, Forman. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Liberec: Pavelec - Čutta, Šmíd, Derner, Havíř, D. Kajínek, Výtisk, Čakajík - Bulíř, P. Nedvěd, Dušek - Kudrna, T. Urban, Filippi - Steward, Roman Vlach, Simmonds - Bárta, Galamboš, Špaček - Kica. Trenéři: M. Jelínek, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: