Hlavní obsah

Kufa a Hadrava jsou poprvé mistry republiky v plážovém volejbalu

Robert Kufa a Jan Hadrava mají první titul z mistrovství republiky v plážovém volejbalu. Ve finále ve Slavkově porazili 2:1 na sety devětatřicetiletého obhájce prvenství Přemysla Kubalu, který letos hrál s novým partnerem Janem Dumkem. Třetí místo obsadili Martin Tichý s Pavlem Rotreklem.

Článek

"Po prvním setu jsme si řekli, že taktika funguje, jen jsme dělali hloupé chyby. Pak jsme zpřesnili hru a byli agresivnější, hlavně Honza. Titul pro nás není třešnička, ale velká třešeň na velkém dortu. Celou sezonou jsem nadšený," prohlásil Kufa v přenosu na tvcom.cz.

Kufa s Hadravou se v letošní sezoně posunuli na pozici nejlepšího českého páru, na kontě už mají i deváté místo z grandslamového turnaje Světového okruhu. Ve Slavkově byli nejvýše nasazenou dvojicí.

Ve finále prohráli úvodní set, ale pak už je nepřibrzdilo ani Hadravovo zranění kotníku z úvodu druhé sady. Tu nakonec ovládli jednoznačným poměrem 21:10 a v rozhodujícím dějství si hned na začátku vytvořili bezpečný náskok. "Na zranění jsem se snažil zapomenout. Bolelo to jen při dopadu, tak jsem řekl, že můžu dál hrát. Spíš mě to ještě víc nakoplo," řekl Hadrava.

Kubala útočil na pátý titul. V roce 2007 triumfoval po boku Jaroslava Pavlase, pak vytvořil úspěšnou dvojici s Petrem Benešem. Po letošním mistrovství světa v Polsku však jejich spolupráce skončila a zkušený Kubala se dal dohromady se sedmadvacetiletým Dumkem, jenž domácí šampionát vyhrál předloni s Tichým.

Mistrovství ČR v plážovém volejbalu mužů ve Slavkově u Brna:
Finále:
R. Kufa, Hadrava - Dumek, Kubala 2:1 (-17, 10, 7)
o 3. místo:
Tichý, Rotrekl - D. Kufa, Přidal 2:0 (15, 14)
semifinále:
Dumek, Kubala - D. Kufa, Přidal 2:0 (16, 18)
R. Kufa, Hadrava - Tichý, Rotrekl 2:1 (19, -17, 11)

Reklama

Související témata: