Hlavní obsah

Česko - Norsko 22:25České házenkářky v přípravě opět podlehly Norkám

Olomouc

České házenkářky prohrály i druhý přípravný zápas s Norkami během tří dnů. Po středeční těsné porážce o jednu branku ve Zlíně v pátek v Olomouci podlehly úřadujícím olympijským vítězkám a mistryním světa 22:25.

Článek

Souboj na Hané měl odlišný vývoj než středeční duel. Zatímco v prvním měření sil Češky více než 50 minut vedly a dlouhou sahaly po senzaci, tentokrát od začátku držel náskok světový suverén posledních let. Norky výrazně zlepšily obranu, nepouštěly domácí hráčky k snadným brankám a do kabin šly s poločasovým náskokem 14:10.

Po změně stran se svěřenkyně Jana Bašného před zaplněnou halou snažily skóre dorovnat, ale blíž než na rozdíl jedné branky se nedotáhly. Deset minut před koncem sice snížila Hrbková po sebevědomém průniku na 19:20, závěr ale patřil olympijským vítězkám.

Trenér přes prohry chválil

Bašný si pochvaloval, že český tým dokázal s Norkami držet krok, i když nastoupil do obou zápasů bez několika stabilních opor. "Tento dvojzápas nám dal do budoucna hrozně moc, takhle těžká utkání se nehrají každý den. Hrát toto bez šesti hráček ze základního kádru s tímto výsledkem je úspěch a pro hráčky, které chybějící hráčky nahradily, neocenitelná zkušenost," uvedl Bašný pro svazový web.

Těšilo ho, že v pátek Češky nijak nesrazilo, když v úvodu prohrávaly až o pět gólů. "Tým byl ještě oslabenější než ve středu. Po deseti minutách hry bylo strašně těžké dostat tento mladý tým zpět do zápasu. To, že se tyto mladé hráčky dokázaly vrátit do hry a v závěru hrát s Norkami o gól, to je na velikou pochvalu," doplnil kouč.

Češky s Norkami prohrály i třetí vzájemný duel během necelého roku, ani jednou to ale nebylo o více než tři góly. Na prosincovém evropském šampionátu podlehly o dvě branky, ve středu o gól.

Dvojice duelů s Norkami českému celku posloužila jako příprava na říjnový start kvalifikace mistrovství Evropy. V prosinci pak Bašného tým čeká světový šampionát.

Přípravné utkání házenkářek v Olomouci:
Česká republika - Norsko 22:25 (10:14)
Sestava a branky ČR: Satrapová, Müllnerová - Knedlíková 1, Borovská 1, Keclíková, Chrenková 1, Salčáková 3, Růčková 3, Kutlvašrová 2, Vítková 1, Hrbková 5, Crhová 2, Selucká, Adámková, Matoušková 3, Janoušková.
Nejvíce branek Norska: Lökeová 7, Bredalová 4, Alstadová 4. Rozhodčí: Novák, Hanák. Sedmimetrové hody: 4/3 - 1/0. Vyloučení: 1:0. Diváci: 1400.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články