Hlavní obsah

Balotelliho chování nezná mezí. Je to začarovaný kruh, tvrdí Mancini

Milán

Mario Balotelli si nezahraje ve třech zápasech Serie A. Od italského fotbalového svazu dostal trest za peprné výrazy, kterými počastoval hlavního rozhodčího po závěrečném hvizdu v nedělním utkání čtvrtého kola italské ligy proti Neapoli (1:2). "Mario se musí naučit ovládat svůj hněv," prohlásil italský trenér Roberto Mancini, který 23letého bouřliváka vedl v Manchesteru City a Interu Milán.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Mario Balotelli (vlevo) si kryje míč před dotírajícím Blerimem Džemailim z Neapole v zápase italské Serie A.

Článek

SuperMario, jak se tomuto hráči s ghanskými kořeny přezdívá, je znám nejen svými fotbalovými výkony, ale také svou výbušnou až agresivní povahou. Na tréninku AC Milán se například popral se spoluhráčem, během angažmá v Manchesteru napadl právě Manciniho. „Mario nenaplní svůj potenciál, pokud se nenaučí ovládat svůj hněv. Říkal jsem mu to pořád, ale je to začarovaný kruh," řekl jasně 48letý kouč.

O Balotelliho nezvladatelném chování samozřejmě vědí i obránci, kteří se snaží Itala vyprovokovat. Tento recept použili i čeští obránci Michal Kadlec a Theo Gebre Selassie při kvalifikačním utkání, které na Letné skončilo 0:0. Balotelli se na nich "vyloučil" za čtyři minuty. „Všichni obránci na světě vědí, že ho stačí dvakrát, třikrát lehce zfaulovat a ztratí rozum," pravil italský stratég. „Snaží se ho jednoduše vyprovokovat, což se jim většinou povede," pokračoval Mancini.

Mancini: Allegri s Balotellim pracuje dobře

Bývalý kormidelník Citizens pochválil kouče AC Massimiliana Allegriho za to, jak s Balotellim pracuje. „Myslím, že Allegri dělá velmi dobrou práci. Není jednoduché Maria koučovat, protože když je zaslepený hněvem, tak vůbec nedělá to, co má," sdělil Mancini.

„Pokud je ale v pohodě, tak je schopen stoprocentně splnit vaše taktické pokyny," doplnil na závěr Mancini.

Ve středu AC Milán bez Balotelliho jen horkotěžko uhrál remízu 3:3 v Boloni, v 89. a 90. minutě odmítli druhou porážku během čtyř dnů Robinho a Abate. Na výhru čeká AC už tři zápasy.

Terčem dalšího rasistického útoku

V Neapoli mezitím začali prodávat trička urážející Balotelliho s nápisem "i odbarvený Balotelli bude pořád smrdět". Podle agentury ANSA jde o reakci fanoušků Neapole na hanlivé pokřiky, kterými je častovali milánští příznivci při nedělním ligovém utkání na San Siru.

Bývalý útočník Interu Milán a Manchesteru City, který sám má za sebou několik kontroverzních výstupů, není terčem rasistického útoku poprvé. V minulosti například Balotelliho uráželi fanoušci Juventusu pokřiky "černí Italové neexistují" a "když budeme skákat, Balotelli zemře".

Reklama

Související témata: