Hlavní obsah

Patera litoval další ztráty Kladna v domácím prostředí

Kladno

Hokejistů Kladna se v této sezóně doma nedaří a ze čtyř zápasů mají na kontě jen dva body. Přitom z pěti vystoupení mimo svůj led uhráli tři výhry a nasbírali osm bodů. V dnešním utkání proti Třinci Rytíři nedotáhli k zisku vedení 4:3 a po trefě Martina Adamského z 59. minuty při vyloučení kapitána Pavla Patery vyšli naprázdno.

Foto: Petr Eret, ČTK

Kladenský Pavel Patera v diskuzi s rozhodčími.

Článek

"Bohužel jsme asi potom hráli moc pasivně, měli jsme 4:3 udržet. Hrajeme před brankou nedůrazně. Pořád si říkáme, že tam musíme mít hráče. Oni nám dneska dali z brankoviště snad všechny góly. To je pak těžké, brankář se tam může zbláznit," litoval Patera ztraceného zápasu.

Kladnu se nepodařila ani úvodní třetina a výkon z druhého dějství Rytířům nestačil. "První třetině byla fakt špatná. Díky gólmanovi (Cháberovi) jsme prohrávali jen 1:2. V druhé třetině to bylo lepší, celý tým se zlepšil a napadaly nám tam góly. Bohužel jsme nezvládli závěr," navázal dvaačtyřicetiletý centr.

Podobně jako proti Vítkovicím byla z utkání přestřelka, tentokrát ale se smutným koncem pro Kladno. Ze série tří zápasů venku v Liberci, na Spartě a v Plzni přitom měli Středočeši dobrý pocit ze hry i z defenzivy. "Chtěli jsme hrát stejně jako venku, ale bohužel se vždycky zblázníme a takhle to vypadá," prohlásil Patera.

V zápase si připsal gól, svůj jubilejní 250. v extralize v dresu Kladna, a asistenci. Po utkání byl ale hodně zklamaný. Další domácí ztráta jej hodně mrzela. Doufá, že se Rytířům podaří ji nahradit v neděli v Karlových Varech. "My ale víme, že to tam pro nás bude nejtěžší zápas z těch dosavadních venkovních. Musíme k tomu tak přistoupit a vyloženě to ubojovat. Nehrát na krásu," dodal Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články