Hlavní obsah

Pokusíme se Slavii zkomplikovat postup v poháru, říká varnsdorfský kouč Frťala

Varnsdorf

Fotbalisté FK Varnsdorf čeří vody v Poháru České pošty. V probíhající sezóně už vyřadili favorizované Teplice a v prvním osmifinálovém duelu potrápili i pražskou Slavii. „Moje hodnocení je pozitivní, co se týče výkonu. Jen mě mrzí, že nebyl završen gólem,“ konstatoval varnsdorfský trenér Zdenko Frťala po bezbrankové remíze.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Varnsdorfu Zdenko Frťala.

Článek

Kouč Severočechů litoval neproměněných šancí. Nechtěl však polemizovat o odvetě v Praze. „Na procenta bych postupové vyhlídky obou soupeřů nedělil. Pokusíme se Slavii cestu maximálně zkomplikovat," pronesl Frťala. Váží si zájmu fanoušků o fotbal ve Varnsdorfu.

„Na Slavii přišla rekordní návštěva, což každého trenéra potěší. Beru to jako odraz práce kluků na hřišti i celého klubu. Jen bych si přál, aby tři tisíce diváků chodily i na druhou ligu, a to nejen k nám, ale na všechny stadióny. Hráči by si byli vědomi toho, že musí bojovat na sto procent a asi by také měli pěkný pocit z fotbalu," přemítal trenér.

Pohárové starty dodávají Varnsdorfu sebevědomí i do bojů ve Fotbalové národní lize. „Jsem přesvědčen, že ve zbývajících šesti podzimních kolech je v našich silách získat hodně bodů a posunout se výš z desátého místa. Tak, abychom se přes zimu mohli dívat na špičku tabulky takříkajíc zblízka," uvažoval Frťala.

Varnsdorf se dostal do fotbalového povědomí i díky nynějším libereckým hráčům, brankáři Přemyslu Kovářovi a stoperu Jiřím Pimparovi. „Pro nás je ctí, že šli do první ligy právě z našeho klubu. Hezky se poslouchá i čte, když se v médiích připomíná jejich dřívější angažmá ve Varnsdorfu. Svoji kariéru po těžkém zranění u nás restartoval obránce Tomáš Fabián z Mladé Boleslavi. Spolupracujeme s prvoligovými kluby a nabyl jsem dojmu, že kluci, přicházející do Varnsdorfu na hostování, se sem těší. Nejsou zklamaní, ale naopak cítí příležitost k posunu ve své výkonnosti," tvrdil trenér, který některým svým svěřencům prorokuje dobrou perspektivu.

„Opakovaně potvrzují, že by si zasloužili dostat šanci v prvoligových týmech už v nadcházející zimní přípravě. Pro nás by jejich případný odchod byl oslabením, ale i nutnost hledání nových tváří na uvolněné posty patří k práci druholigového trenéra," zafilozofoval si Frťala.

Reklama