Hlavní obsah

Kadlec je rád, že ve Frankfurtu střílí góly, ale říká: Top výkony snad teprve přijdou

Praha

Fotbalový Frankfurt si lebedí, jakou získal posilu ve Václavu Kadlecovi. Český fotbalista, který do bundesligového klubu přestoupil v létě ze Sparty, dal v novém působišti už čtyři góly. „Cítím se hodně dobře, hraju všechny zápasy. Ale doufám, že top výkony mě teprve čekají,“ říká jednadvacetiletý reprezentant.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec (vlevo) a Josef Hušbauer během tréninku české reprezentace před dvojutkáním kvalifikace MS 2014 s Maltou a Bulharskem.

Článek

V novém působišti jste se očividně adaptoval rychle. Cítíte životní formu?

To zase ne, super to ještě není. Dá se zlepšovat hodně věcí. Ale jsem zatím spokojený. Pomohl mi začátek, chytil jsem se střelecky. V každém zápase hraju tak osmdesát minut, a když nedám gól, podaří se mi na něj většinou aspoň nahrát.

Co říkáte na výsledky Frankfurtu?

Mrzí mě, že jsme v posledních dvou zápasech přišli o výhru shodně po gólech v 86. minutě. Mít o ty čtyři body víc, jsme místo třináctého místa čtvrtí. Je to strašně našlapané.

Poznávají vás už fanoušci ve městě?

Občas mě někdo zastaví, ale ve Frankfurtu je to prý normální. Fotbal je pro lidi jasnou jedničkou. Hokej tam snad zkrachoval a trochu v kurzu už je jen basket.

Jaké máte fanoušky?

Jsou skvělí a na německé poměry takoví bláznivější. Jsou do fotbalu doslova fanatici. Když jsme hráli Evropskou ligu v Nikósii, přijelo jich tam za námi asi dva tisíce. Hodně si zakládají na děkovačce, chtějí tu podporu nějak vrátit. Ale jsou perfektní.

Už jste se ve Frankfurtu zabydlel?

Po zápase reprezentace v Itálii jsme se s přítelkyní nastěhovali do svého, byt jsme si dovybavili a hned je všechno veselejší. Frankfurt je pěkné město, menší než Praha. Hodně lidí tam jezdí v centru na kole, ale já jsem spíš na auto.

Pilujete němčinu?

Zatím jsem neměl moc času, protože jak hrajeme Evropskou ligu, jsme tři dny z týdne v hotelu. A když jsem doma, tak většinou odpočívám. Ale snažím se některé věci odposlouchat od kluků, s většinou navíc můžu mluvit anglicky.

V reprezentaci jste zatím moc šancí nedostal. Věříte, že teď by mohla přijít vaše chvíle?

Doufám, že bych šanci dostat mohl, ale nerad bych to zakřiknul. Když to takhle bylo v minulosti a já o svých šancích mluvil před zápasem, pak to většinou nevyšlo.

Čekají vás ještě dva zápasy, ale postup do Brazílie už je téměř jistě ztracen. Budete mít motivaci?

Pořád je to kvalifikace, a pokud existuje i třeba minimální šance, stojí za to zabojovat. Vím, že by se musely stát zázraky, ale i tak bychom chtěli oba zápasy vyhrát.

Reklama

Související témata: