Hlavní obsah

Praha opět přivítá plochodrážní Grand Prix. Pojede se v květnu

Praha

Česko se může v příští sezóně opět těšit na plochodrážní svátek v podobě závodu Grand Prix v Praze. Organizátoři se již také společně s promotérem seriálu BSI Speedway dohodli, že se na břevnovském stadiónu Markéta pojede 31. května 2014.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český závodník Aleš Dryml během GP v ploché dráze na stadiónu Markéta v Praze.

Článek

Metropole přivítá nejlepší závodníky světa levotočivých zatáček již poosmnácté za sebou. "Autoklub Markéta odvedl letos dobrou práci při uspořádání dvou nejvýznamnějších podniků, jimiž bylo kromě GP i finále MS družstev. Na základě těchto dílčích úspěchů se nám podařilo domluvit na GP i v příštím roce," řekl na úterní tiskové konferenci v Praze člen organizačního týmu a Výkonného výboru Svazu ploché dráhy Pavel Ondrašík.

Letošní Grand Prix se jela 18. května, v příštím roce se pojede o dva týdny později, ale organizátoři jsou rádi, že jim zůstal květnový termín. "Vcelku nám vyhovuje a myslím, že i lidé, kteří k nám jezdí z venku, už si zvykli. Je to určitě lepší než dubnový a červencový termín," dodal Ondrašík.

Současná tříletá smlouva mezi promotérem a organizátory platí do roku 2015. Negarantuje však závod za všech okolností. Obě strany se musí shodnout příští rok, a to i na základě vyhodnocení odjetého ročníku.

Reklama