Hlavní obsah

Fjodorov chystá v barvách CSKA návrat k hokeji

Moskva

Slavný ruský hokejista Sergej Fjodorov chystá po roční pauze návrat na led. Podle ruských médií by mohl třiačtyřicetiletý bývalý útočník nastoupit do pátečního utkání KHL v dresu CSKA Moskva, jehož je generálním manažerem.

Foto: www.khl.ru

Sergej Fjodorov (zcela vpravo) při Utkání hvězd KHL

Článek

Trojnásobný vítěz Stanley Cupu Fjodorov ukončil kariéru loni a vrhl se na funkcionářskou dráhu. Letos v červnu se však rozhodl, že absolvuje s týmem letní přípravu, a nyní server sovsport.ru oznámil, že by mohl hrát v pátek proti Magnitogorsku. Na čtvrtečním tréninku měl Fjodorov dres stejné barvy jako další veteráni z NHL Alexej Morozov a Viktor Kozlov.

"Není moc pravděpodobné, že bych hrál už proti Magnitogorsku, ale rozhodneme se definitivně zítra," řekl serveru championat.ru Fjodorov, jenž dostal od vedení soutěže povolení nastoupit kvůli velkému počtu zraněných v CSKA. "Nemá smysl, abych se vrátil jen na jeden zápas. Chci hrát a nemít zdravotní problémy. Smlouvu jsem ale ještě nepodepsal," dodal Fjodorov.

Fjodorov byl v 90. letech jedním z nejlepších hráčů zámořské soutěže. Zářil především v barvách Detroitu, s nímž vyhrál třikrát Stanley Cup a dostal Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče ligy. Působil také v Anaheimu, Columbusu a Washingtonu, po návratu do Ruska hrál tři sezóny za Magnitogorsk.

Reklama